Beljak: Mi u HSS-u smo bili uvjereni da će premijer smijeniti Martinu Dalić, ali to se nažalost nije dogodilo

Beljak: Mi u HSS-u smo bili uvjereni da će premijer smijeniti Martinu Dalić, ali to se nažalost nije dogodilo

“U ime Kluba saborskih zastupnika HSS-a tražimo stanku u trajanju od 10 minuta kako bismo isto tako se konzultirali oko novonastale situacije vezano upravo uz jučerašnju aferu. Iako smo jučer razgovarali o tome, bio sam uvjeren da premijer Plenković ne zna o čemu se radi, odnosno da je i to za njega bilo iznenađenje, bio sam uvjeren i mi u HSS-u smo bili uvjereni da će premijer Plenković reagirati i smijeniti gospođu Dalić. To se nažalost nije dogodilo”, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

“Dapače, premijer Plenković je stao svim svojim silama u obranu potpredsjednice Vlade gospođi Dalić koja je osmislila cijelu ovu priču oko lex Agrokora i pljačke 500 milijuna kuna”, istaknuo je predsjednik HSS-a te rekao kako je vrijeme da se o tome jače progovori.

“Biračko tijelo traži to od nas saborskih zastupnika. Mi u Saboru smo po svim anketama ocijenjeni s vrlo slabim ocjenama i mislim da je vrijeme da se o tome progovori i ovdje, da je vrijeme da se određene stvari rasvijetle do kraja. Očito je sada nakon ovih mailova koji su izišli jučer u javnost, da se smišljeno napravila nova pljačka poduzeća koje je dugi niz godina bilo pumpano od strane države, preko razno raznih poticaja stvoren je taj koncern koji je neslavno propao i umjesto da se pustilo da propadne do kraja, država se ponovno umiješala. A ovog puta svima nam je više nego jasno zbog čega, umiješala se zbog toga da bi šačica konzultanata mogla priskrbiti sebi 500 milijuna kuna koristi i mislim da je to svinjarija kakva nije u Hrvatskoj viđena više od 20 godina”, zaključio je predsjednik HSS-a.

Video pogledajte OVDJE.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.