Beljak: Predlažem da hrvatska Vlada povuče Lex Agrokor

Beljak: Predlažem da hrvatska Vlada povuče Lex Agrokor

Danas je u ime kluba zastupnika HSS-a stanku zatražio predsjednik HSS-a Krešo Beljak zbog “blogerskog rata”.

Predsjednik Beljak rekao je kako mi srljamo iz rata u rat tako da vodimo još uvijek Domovinski rat.

“Vodimo još uvijek Drugi svjetski rat, u iščekivanju smo da počne Prvi svjetski rat, a u zadnjih nekoliko dana imamo mali tihi, noćni, blogerski rat. Mislim da je Hrvatskoj javnosti dosta ovih zavrzlama oko Agrokora i što se događa, ovih optužbi ljudi koji su praktički zajedno stvorili Agrokor i sada ga zajedno ruše ili sudjeluju u rušenju. Predlažem da hrvatska Vlada povuče Lex Agrokor. Da se napravi vrlo jednostavno revizija onih koji su najviše oštećeni u ovoj krizi, a to su mali dobavljači. Da država njima direktno iz proračuna isplati sredstva kako ne bi propali, a da ostatak te ogromne velike napuhane hrvatske privatizacijske sramote prepusti tržištu i neće se ništa drastično niti značajno dogoditi i da s tom pričom završimo, da pustimo državnom odvjetništvu i institucijama da rade svoj posao ako ga žele odraditi”, poručio je s govornice predsjednik HSS-a.

Osvrnuo se i na Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona koji je jučer dospio u javnost te rekao kako misli da je Plenković svjestan da takva glupost ne može proći. “Neka drugi put bolje razmisli o suradnicima koji mu rade gluposti, i njemu i vladajućoj stranci, ali i štetu u medijskom prostoru.”

Predsjednik Beljak je na kraju svog obraćanja poručio “licemjernim ultradesničarima kojima je svaka druga riječ UDBA” da “neka pokrenu proceduru promjene imena hrvatskog grada Udbina jer taj grad previše podsjeća na mračnu komunističku prošlost i neka se grad zove Sudbina”.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.