• Druženje s građanima povodom Uskrsa

  • Hoće li Jadran snaći sudbina Meksičkog zaljeva?

  • Znanstveni skup „110 godina Hrvatske seljačke stranke“ i sjednica Glavnog odbora HSS-a u Križevcima

HSS OBŽ poručio HDDSB-u: "Ugasili ste svjetlo u našoj Županiji!"

U okviru obilaska Osječko-baranjske županije i praćenja provedbe akcije prikupljanja potpisa potpore građana inicijativi HSS-a za smanjenje PDV-a na hranu sa 25% na 10%, predsjednik HSS-a Branko Hrg održao je tiskovnu konferenciju u Đakovu zajedno s predsjednikom ŽO HSS Osječko-baranjske županije Zvonkjom Pongracom.

Branko Hrg je istakao da HSS-ova inicijativa nailazi na veliku potporu građana širom Hrvatske. ,,HSS želi ovom akcijom uz pomoć građana potaknuti Vladu RH na smanjenje PDV-a na hranu dok možemo sami odlučivati o svojoj sudbini. Ulaskom u EU ukinut će se nulta stopa PDV-a na mlijeko i kruh, a vjerujte teško možemo očekivati da će ostale zemlje članice EU dobronamjerno dočekati zahtjev Hrvatske za smanjenje PDV-a po ulasku u EU.“

Na kritike pojedinih ekonomista na HSS-ov prijedlog istaknuo je: ,,Veći dio ekonomista smatra da je HSS-ov prijedlog smanjenja PDV-a realan i ostvariv jer provedbom možemo očekivati smanjenje sive ekonomije i ,,šopinga“ u susjednim zemljama što će doprinijeti ublažavanju eventualnog negativnog efekta smanjenog punjenja proračuna“! Izrazio je zadovoljstvo potporom sindikata i udruga HSS-ovoj inicijativi.

Na tiskovnoj konferenciji u Đakovu obratili su se i čelnici seljačkih udruga, ZUSSB- predsjednik Antun Laslo i zamjenik predsjednika Hrvatskog seljačkog saveza Marijan Moslavac. Dajući potporu HSS-ovoj inicijativi za smanjenje PDV-a na hranu, upozorili su i na katastrofalnu situaciju u Hrvatskoj poljoprivredi zbog posljedica suše. Za njih je neprihvatljiva i nerazumljiva retorika članova Vlade RH koji ponavljaju da nema novca za sanaciju šteta od suše.

,,Ako ne znaju kako i na koji način pomoći hrvatskim poljoprivrednim proizvođačima, neka daju ostavke i neka se raspišu prijevremeni izbori pa neka narod izabere one koji znaju - naglasio je Antun Laslo, čelnik ZUSSB-a.

Zvonko Pongrac, čelnik Osječko-baranjskog HSS-a osvrnuo se i na kritike nekih stranaka na HSS-ovu inicijativu, posebice na izjavu predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića ,,da HSS prodaje floskule“. Naglasio je da čelnik HDSSB-a i ljudi oko njega već 22 godine obnašaju vlast u Osječko-baranjskoj županiji i Osijeku, da li u ,,dresu“ HDZ-a ili otkako su se odlučili ,,inatiti“ u dresu HDSSB-a, a da su posljedice njihove borbe između ostalih 865 blokiranih tvrtki u Osječko-baranjskoj županiji, nelikvidne gospodarske zone i rekordna stopa nezaposlenosti od 35%. ,,Čelnici HDSSB-a su ugasili svjetlo u našoj županiji i jeftinom demagogijom pokušavaju zadržati svoje pozicije, odnosno vlast i interese!“

 

 

Županijska organizacija
Hrvatske seljačke stranke
Zvonko Pongrac, predsjednik


 

Poljoprivreda i selo