Dr. Miroslav Petračić novi je predsjednik GO HSS-a Petrinja

Dr. Miroslav Petračić novi je predsjednik GO HSS-a Petrinja

U nedjelju, 12. ožujka 2017. godine, održana je Izborna skupština Gradske organizacije HSS-a Grada Petrinje u Narodnom domu Stjepan Radić u Hrastovici, selu nadomak Petrinje, u kojem je Stjepan Radić osnivao Hrvatsku seljačku stranku.

Za predsjednika Gradske organizacije izabran je doktor Miroslav Petračić, a za njegove zamjenice izabrane su Ljubica Sodić i Ljiljana Križanić. Za tajnika je izabran Tihomir Bunjan, a blagajnica je Valentina Pucović.

Dr. Miroslav Petračić se najprije osvrnuo na aktivnosti u proteklom razdoblju kada je bio povjerenik, a za budućnost je najavio kako trebaju pronaći partnere s kojima mogu sudjelovati u vlasti i organizaciji života u Gradu Petrinji te je istaknuo kako HSS nije sindikat seljaka već je prevažna kulturna i politička vrijednost hrvatskog naroda.

Izbornoj skupštini prisustvovali su i uvaženi gosti: predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak, gradonačelnik grada Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović, potpredsjednik HSS-a, predsjednik Županijske organizacije HSS-a Sisačko-moslavačke županije i saborski zastupnik Željko Lenart te zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri Ibrišević.

Skupštini se odazvao i veliki broj delegata te je Gradska organizacija ponovno ustrojena nakon raspuštanja u prosincu 2016. godine.

Čestitke novoizabranom čelništvu uputio je i predsjednik stranke Krešo Beljak: “Drago mi je da vidim da HSS u Petrinji i u Sisačko-moslavačkoj županiji, usprkos svemu, živi kao što svi skupa imamo priliku vidjeti, možda i više, jače nego u zadnjih puno godina.”

Željko Lenart, predsjednik Županijske organizacije HSS-a i saborski zastupnik, je naglasio: “Hvala vam svima što smo petrinjsku organizaciju napravili jačom nego što je bila. Znam da su možda u određenom trenutku neki mislili, kada je raspuštena organizacija, da je to raspad HSS-a u Petrinji, međutim, ne mora uvijek raspuštanje značiti rastakanje, ali ovaj puta, a i mnogo puta u nekim drugim organizacijama je pokazalo da organizacija nakon toga postane daleko jača nego što je bila.”

Glavni fokus rada u narednom periodu bit će lokalni izbori gdje se očekuje dobar izborni rezultat, te će se učiniti sve da bi HSS ponovo bio dio vlasti u gradu Petrinji, te tako biti u prilici odlučivati o svim važnim pitanjima vezanim za život i rad, kako svojih članova, tako i ostalih stanovnica i stanovnika grada Petrinje.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.