Dužnosnici HSS-a u Koprivničkom Ivancu: Piškornica je novi Slavonski Brod!

Dužnosnici HSS-a u Koprivničkom Ivancu: Piškornica je novi Slavonski Brod!

Danas je u prostorijama Općine Koprivnički Ivanec održan radni sastanak dužnosnika HSS-a i predstavnika jedinica lokalne samouprave. Sastanku su nazočili i predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak, potpredsjednici HSS-a i saborski zastupnici Željko Lenart i Davor Vlaović, predsjednik ŽO HSS-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Mladen Madjer te glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnoj situaciji oko odlagališta otpada Piškornica, prijedlogu Zakona o poljoprivrednom zemljištu te prijedlogu Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Načelnik Općine Koprivnički Ivanec, ujedno i domaćin ovog sastanka, Mario Švegović zahvalio je saborskim zastupnicima na dolasku i podršci te upoznao nazočne s problemima oko Piškornice.

“Sanacija Piškornice je odrađena, stavili su nepropusnu branu, ali to nije dobro rješenje, jer stalno imamo zagađenje obližnjeg potoka. Što se pitke vode tiče, parametri prelaze dopuštene vrijednosti, a pod kategorijom industrijski otpad tamo se dovozi sve i svašta, bunari u okolnim mjestima više nisu u upotrebi, a mještane se ništa ne pita. Piškornica se ne vodi transparentno, stalno se na projekt nadograđuje nešto o čemu javnost ne zna ništa i nema veze s prvobitnom idejom. I nije tu samo riječ o Koprivničkom Ivancu, već i o samom gradu Koprivnici. Nema studije izvodljivosti za projekt, tvrde da tu neće biti spalionice, ali je to dolazak spalionice na mala vrata.”

Nakon sastanka, održana je konferencija za novinare na temu Piškornice na kojoj su govorili predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak te predsjednik ŽO HSS-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Mladen Madjer.

“Piškornica vam je razlog zašto su gospodin Koren i cijela ekipa oko njega izašli iz HSS-a, a ne nikakva ideologija, jer njihova ideologija je samo novac, njihova ideologija su ovakvi projekti koji nemaju sve potrebne papire, njihova ideologija je briga za zaštitu okoliša tako da se sve smeće ove županije i još iz četiri županije SZ Hrvatske gura na hrpu i bez ikakvog reda slaže na ovo odlagalište otpada. Ovo je jedna siva, mutna situacija u kojoj se upravo najbolje snalaze gospodin Jozinović i gospodin Koren.

Oni koji ovo izvode moraju znati da će im netko stati na kraj! Ili s kaznenim prijavama ili na bilo koji drugi mogući način jer ovo što rade nije u skladu niti sa zakonom niti sa željama i potrebama lokalnog stanovništva. Najbolji primjer toga je da načelnika Općine na čijem se području ovo odlagalište nalazi nitko ništa ne pita i nije informiran o tome što se poduzima. Ovaj projekt nije u skladu s očekivanjima i vrlo vjerojatno nije u skladu sa zakonom i netko će za to morati odgovarati, a mi smo došli da im poručimo kako ne mogu raditi što žele te da je HSS stranka koja se brine za potrebe lokalnog stanovništva”, rekao je predsjednik HSS-a.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.