Hrvoje Frankić predsjednik Organizacije branitelja HSS-a “Hrvatski sokol”

Hrvoje Frankić predsjednik Organizacije branitelja HSS-a “Hrvatski sokol”

U Zagrebu je održana izborna Glavna skupština Organizacije branitelja HSS-a “Hrvatski sokol”.

Za predsjednika je jednoglasno izabran Hrvoje Frankić, a tajnim glasanjem između više kandidata, za potpredsjednike Hrvatskog sokola izabrani su Zlatko Bunjevac, Francek Tonković, Marijan Maroja, Štefan Stanešić te Zlatko Šoštarić.

Skupština je jednoglasno izabrala i članove Nadzornog odbora te Časnog suda kao i njihove zamjenike.

Skupštinu je vodio potpredsjednik HSS-a i saborski zastupnik Davor Vlaović, a okupljene branitelje HSS-a su pozdravili i Brigitte Berulec ispred Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ te Ilija Ćorić, glavni tajnik HSS-a.

U svom nastupnom govoru, novi predsjednik Hrvatskog sokola zahvalio se na povjerenju u vlastito, ali i u ime svih izabranih. Dao je i naglaske te ciljeve budućeg djelovanja ove asocijacije HSS-a te svim prisutnima čestitao Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Dosadašnjem predsjedniku Hrvatskog sokola Stjepanu Živkoviću zahvaljujemo na trudu i naporima koje je uložio u vođenju te organizacije.

 

Hrvoje Frankić je rođen u Zagrebu, 6. rujna 1970. godine.

U Bregani pohađa osnovnu školu, nakon koje upisuje Srednju tehnološku školu u Samoboru, završava je 1989. godine te stječe zvanje kemijskog tehničara. Branio je domovinu na novljanskoj bojišnici kao sudionik 151. samoborske brigade, a potom se, u travnju 1992. godine, zapošljava u Plivi. Uz rad, 1999. godine završava Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, program ekonomskog studija, smjer Organizacija i management te stječe stručni naziv diplomirani ekonomist.

Karijeru u Plivi gradio je punih 17 godina, nakon čega 2009. godine postaje zamjenik gradonačelnika Grada Samobora, zadužen za financije, gospodarstvo i međunarodnu suradnju.

Godine 2013. postaje pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora, zadužen za gospodarstvo, turizam i ugostiteljstvo, poljoprivredu, stočarstvo, šumarstvo, civilnu zaštitu i vatrogastvo, kao i EU fondove.

U političkom životu, obnašao je dužnost tajnika GO HSS-a Samobor, a zatim postaje potpredsjednik GO HSS-a Samobor, potom je izabran na mjesto potpredsjednika Organizacije branitelja HSS-a, trenutačno je član Odbora Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije te zamjenik župana Zagrebačke županije.

Oženjen je i otac troje djece. Živi u Samoboru gdje slobodno vrijeme najradije provodi u druženju s djecom, volonterskom radu u udrugama i druženju s prijateljima. Istaknuti je darivatelj krvi.

 

 

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.