HSS BPŽ: Sjećamo se prvaka HSS-a!

HSS BPŽ: Sjećamo se prvaka HSS-a!

Hrvatska seljačka stranka u svojoj 113 godina dugoj povijesti imala je prvake, tribune, narodne zastupnike, ideologe, vođu i osnivača Stjepana Radića koji je pisao hrvatsku povijest i gradio svijest hrvatskog čovjeka, zagovarao čovječnost i pravicu, a umro za slobodu hrvatskog naroda.

Dan svih svetih i Dušni dan, dani su kada se sjećamo dragih nam osoba koje su stavile trag u našim životima ili u našem društvu.
Članovi Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Brodsko-posavske županije i Gradske organizacije Slavonski Brod zapalili su svijeću i položili cvijeće kod spomenika Stjepanu Radiću diljem županije i kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu odajući počast svima onima koji su svojim životom i svojom smrću stvarali temelje slobodi hrvatskog naroda i osobnoj slobodi svakog čovjeka.

HSS-ovci su posjetili vječna počivališta prvaka HSS-a koji su Hrvatsku seljačku stranku obnavljali na brodskom i novogradiškom području nakon osamostaljenja Hrvatske i povratka višestranačja, među pokojnima su Anđelko Željko Gabrić, Antun Vinković, Stjepan Tekić, Stjepan Budimir, Ilija Filipović i mnogi, mnogi drugi koji su živjeli radićevštinu, kojima je svaki čovjek bio čovjek vrijedan poštovanja, onaj bez čijeg dostojanstvenog života nema pravednog društva kojem su težili.

Grobove HSS-ovaca i mjesta spomena na Stjepana Radića i Sibinjske žrtve uoči Dana svih svetih obišli su potpredsjednik HSS-a saborski zastupnik Davor Vlaović, predsjednik GO HSS-a Slavonski Brod Đuro Miškić te potpredsjednici Klara Šćuka i Ivan Žanko kao i brojni drugi članovi HSS-a.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.