HSS će u Saboru inzistirati na provođenju mjera za oporavak hrvatske poljoprivrede

HSS će u Saboru inzistirati na provođenju mjera za oporavak hrvatske poljoprivrede

U Pučkom otvorenom učilištu u Ivanić-Gradu jučer je održana programska skupština Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije. Uz brojno članstvo, programskoj skupštini HSS-a nazočilo je vodstvo HSS-a predvođeno predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom.

Tom su prilikom predstavljeni i kandidati stranke za područje Zagrebačke županije za predstojeće izbore za zastupnike u Hrvatskom saboru. U izbornim jedinicama koje obuhvaćaju ovo područje, članovi HSS-a nalaze se na listi Domoljubne koalicije, a riječ je o: načelnici općine Pušća Anđeli Cirkveni (I. izborna jedinica), predsjedniku HSS-a Branku Hrgu (II. izborna jedinica), županu Zagrebačke županije i predsjedniku Županijskog odbora HSS-a Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću (VI. izborna jedinica) te Milanu Kolmanu (VII. izborna jedinica).

„Aktualnoj vlasti skrb o poljoprivredi i selu je samo deklarativna, a trenutne mjere ruralnog razvoja provode se na štetu naših seljaka i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Da se može bolje od toga dobar primjer je Zagrebačka županija u kojoj smo posebnim mjerama za ruralni razvoj uspjeli preokrenuti situaciju tako da smo jedna od rijetkih županija koja danas ima povećanje broja stanovnika. Zagrebačka županija je ujedno i jedna od gospodarski najstabilnijih županija u Hrvatskoj s najvećim brojem investicija u državi. Pokazali smo da znamo što radimo. Kako smo predano sve ove godine radili za našu županiju, tako smo osmislili i program koji će sve hrvatske građane izvući iz problema,“ izjavio je Stjepan Kožić, koji je ujedno i koordinator HSS-a za VI izbornu jedinicu.

Naglasio je i kako će se kao HSS-ov zastupnik u Saboru boriti za zaštitu domaćih proizvođače od uvoznog lobija, rješavanje problema čestih poplava uz Savu i smanjenje stope PDV-a na hranu na 10 posto. „Kako na državnoj razini ima puno više mogućnosti za provođenje mjera za oporavak poljoprivredne proizvodnje i razvoj ruralnih krajeva inzistirat ćemo na provođenju mjera koje su u Programu HSS-a“, zaključio je Kožić.

„Mogu ovdje nabrojiti tisuću grijeha ove nesposobne Vlade koja je provela četiri godine ubijajući lokalnu samoupravu i život na selu. Nisu se brinuli za poljoprivredu, a sav novac je išao velikim farmama i klaonicama. Srećom, to će sve završiti 8. studenog, a HSS će, u novoj hrvatskoj Vladi brinuti za obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja moraju biti temelj ruralnog razvoja Hrvatske i očuvanja hrvatskih obitelji“, rekao je okupljenima predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Naglasio je i kako je upravo Zagrebačka županija primjer kako se treba odnositi prema poljoprivrednicima i skrbiti za hrvatsko selo. „Krajnje je vrijeme da osiguramo iste uvjete obrazovanja i besplatne udžbenike za svu našu djecu jer su upravo oni budućnost Hrvatske,“ dodao je Hrg.

Na parlamentarne izbore 8. studenog HSS izlazi s jasnim programom kako pokrenuti Hrvatsku te zaštiti malog čovjeka. Zastupnici stranke u Saboru borit će se, između ostalog, za smanjenje PDV-a na hranu na 10 %, zaštitu domaćih proizvođača i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava od uvoznog lobija te očuvanje obitelji i hrvatskog sela. Kandidati su naglasili i ključne lokalne teme o kojima se namjeravaju zalagati kao zastupnici, poput bolje zaštite od poplava uz Savu, izgradnje autoceste Zagreb – Sisak i omogućavanja priključka na internet u ruralnim dijelovima njihovih izbornih jedinica.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.