HSS Osječko-baranjske županije: „Zajedno za zajednicu-naša polja i naša hrana za našu djecu“

HSS Osječko-baranjske županije: „Zajedno za zajednicu-naša polja i naša hrana za našu djecu“

Na konferenciji za novinare HSS-a Osječko-baranjske županije održanoj 20. prosinca 2017., predsjednik ŽO HSS-a Zvonko Pongrac predstavio je inicijativu HSS-a „Zajedno za zajednicu“: naša polja i naša hrana za našu djecu“ s ciljem dopune mjera „Školski obrok za sve“ koja obuhvaća besplatnu podjelu prehrane, voća i povrća učenicima osnovnih škola te podjelu mlijeka i mliječnih proizvoda učenicima osnovnih škola u Osječko-baranjskoj županiji kroz uključivanje lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i malih poduzetnika.

HSS OBŽ je u prosincu 2017. pod navedenim sloganom okupio stručni tim u sklopu Stručnog vijeća HSS-a OBŽ-a s ciljem da se izradi konstruktivan prijedlog kako pomoći poljoprivrednim proizvođačima s područja Osječko-baranjske županije, te da se prijedlog uputi prema Osječko-baranjskoj županiji koja je osigurala određena sredstva za prehranu školske djece od početka 2018.godine.

S obzirom na to da još ne postoji jasna politika kao ni model tko će kreirati jelovnike za djecu, kao ni model otkupa određenih namirnica, smatramo da je pravi trenutak da iskažemo jasnu namjeru i prijedlog Osječko-baranjskoj županiji. OBŽ bi kroz novo oformljeno radno tijelo trebala pozvati sve zainteresirane proizvođače namirnica s područja OBŽ ali i okupiti stručnjake koji će formirati zdravi jelovnik za djecu, a time i potrebne količine određenih namirnica koje će biti orijentir za buduću proizvodnju.

Ovu inicijativu podržale su zadruge i OPG-ovi s područja Osječko-baranjske županije, a isto smo predložili i na sjednici Županijske skupštine OBŽ dana 19. 12. 2017. Ovakvim inicijativama HSS želi pružiti potporu OPG-ovima i potaknuti ih na daljnju proizvodnju s jasnim smjernicama, dugoročno dijelom smanjiti depopulaciju sela i omogućiti djeci zdravu prehranu s namirnicama koje je naš seljak proizveo na slavonsko-baranjskim poljima.

Na konferenciji je među ostalim istaknuto kako se u ovakve inicijative HSS-a uključuje i sve veći broj mladih, ali istovremeno te inicijative privlače sve veći broj ljudi nezadovoljnih postojećim stanjem u regiji i zemlji.

HSS OBŽ-a konstantno bilježi sve veći porast broja mladih i obrazovanih članova čemu svjedoči i novo pojačanje u redovima HSS-a, dosadašnja vijećnica MOST nezavisnih lista u Općinskom vijeću Čepin, Melani Starčević, diplomirana pravnica. HSS Čepina sada u Općinskom vijeću broji osam vijećnika što će omogućiti dodatnu stabilnost za realizaciju budućih projekata HSS-a koji se provode u toj Općini.

Dobrodošlicu Melani Starčević, uz Anamariju Gregić, potpredsjednicu organizacije mladih HSS-a OBŽ i općinsku vijećnica u Općini Čepin, poželio je i Zvonko Pongrac, predsjednik Županijske organizacije HSS-a OBŽ koji je pri tome naglasio da rad HSS-a i političko djelovanje u skladu sa sveukupnim okolnostima u Hrvatskoj, prepoznaje sve veći broj mladih ljudi, obrazovanih i ustrajnih u namjeri da svoje znanje, vještinu i energiju usmjere prema stvaranju boljih uvjeta za život i rad građana u Čepinu, Osječko-baranjskoj županiji i Hrvatskoj.
Melani Starčević je istaknula kako je prepoznala rad HSS-a koji je stvorio uvjete za okupljanje stručnih ljudi, posebno mladih te su u kratkom vremenu dokazali da se za budućnost hrvatskog društva i javnog dobra, isprazne političke floskule mogu zamijeniti konkretnim ciljevima i radom.

Jedan od takvih projekata je i projekt HSS-a pod sloganom „Zajedno za zajednicu“ u kojem je Melani Starčević sudjelovala kao nestranačka osoba. Osim angažmana u Općinskom vijeću Čepin, svoje djelovanje će nastaviti i u Stručnom vijeću HSS OBŽ, naglasivši da je napredak zajednice jedino što je zanima.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.