HSS-ov župan Kožić otvorio Ceste sira zagrebačke regije

HSS-ov župan Kožić otvorio Ceste sira zagrebačke regije

Uz vinske, Zagrebačka županija i grad Zagreb sada imaju i ceste sira.

U projekt Ceste sira zagrebačke regije, promoviran u Kusanovcu u općini Brckovljani na obiteljskome gospodarastvu Romine Zadravec i Melite Jadanec Čutura, uključeno je 12 proizvođača sira s prostora županije i grada Zagreba. Svi oni imaju registrirane mini-sirane, a od ovoga projekta očekuju povećanje prodaje na kućnome pragu. Uz podršku Savjetodavne službe, Grada i Županije, projekt je provela Udruga malih sirara Zagrebačke županije „Sirek“.

„Županija i Grad su dali vjetar u leđa ovome projektu! Nama, malim sirarima, prodaja na kućnome pragu puno znači“, rekla je Romina Zadravec, predsjednica Udruge „Sirek“.

Svečanosti u Kusanovcu prisustvovao je i HSS-ov župan Stjepan Kožić. „Stočarska i proizvodnja mlijeka stagniraju. Na razne načine pomažemo poljoprivredne proizvođače da opstanu i budu konkurentniji na tržištu. Kroz ovakve projekte, kakav je cesta sira, proizvođačima želimo pripomoći u povećanju dohotka, ali isto tako i zadržati barem neke od mladih obitelji na njihovim gospodarstvima. Ovaj projekt omogućava proizvođačima direktnu prodaju na kućnome pragu, a potrošačima da dođu na gospodarstvo gdje se odvija proizvodnja, da kušaju sir i kupe ga“, rekao je župan, dodavši da je ovim projektom otvoren i novi segment turističke ponude Zagrebačke županije.

Pokušavajući ublažiti trendove opadanja mljekarske proizvodnje, Zagrebačka županija ulaže značajna sredstva u razvoj i unapređenje konkurentnosti stočarske proizvodnje, u prvome redu mljekarstva. Budući proizvodnja sireva na njezinu prostoru ima dugu tradiciju, ulaganja daju rezultate.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.