HSS-ovi saborski zastupnici na međuparlamentarnoj konferenciji “Uloga parlamenata u oblikovanju budućnosti hrane i poljoprivrede”

HSS-ovi saborski zastupnici na međuparlamentarnoj konferenciji “Uloga parlamenata u oblikovanju budućnosti hrane i poljoprivrede”

HSS-ovi saborski zastupnici Ana Marija Petin i Davor Vlaović sudjeluju na međuparlamentarnoj konferenciji “Uloga parlamenata u oblikovanju budućnosti hrane i poljoprivrede” koja se održava u Hrvatskom saboru. Zastupnici su izrazili zadovoljstvo jer se dvodnevna konferencija održava u Hrvatskoj.

Velik broj zastupnika, čak iz 20 država članica Europske unije, ali i dužnosnika triju institucija Unije Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća, raspravlja o budućnosti zajedničke poljoprivredne politike. Većina sudionika konferencije izjasnila se protiv smanjenja budžeta za poljoprivredu. Zastupnici iz redova HSS-a od resornog ministra Tomislava Tolušića zahtijevaju administrativno rasterećenje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i ukidanje nepoštene trgovačke prakse.

“Prozivamo ministra radi najavljenog smanjenja nacionalnih sredstava za poljoprivredu i radi nepostojanja jasnih ciljeva i strategije koja je glavni preduvjet za povlačenje sredstava iz fondova EU u narednom razdoblju. Nadamo se kako će kriteriji za dobivanje sredstava za poticanje poljoprivrede u budućnosti biti bolje postavljeni i kako novac konačno neće odlaziti u krive ruke, nego u ruke poljoprivrednika”, poručili su HSS-ovci.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.