HSS pretkampanju za EU izbore počeo u Slavoniji

HSS pretkampanju za EU izbore počeo u Slavoniji

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak, HSS-ov kandidat za EU parlament Zoran Bahtijarević te politički tajnik HSS-a Branko Vukšić u Osijeku su 4. ožujka održali konferenciju za medije. Komentirali su aktualnu političku situaciju te pripreme HSS-a za izbore za Europski parlament.

„U kampanju za EU izbore smo krenuli iz Osijeka, iz Slavonije, ne da se razbacujemo floskulama nego da doista pokažemo da Hrvatska ima šanse biti moderna, napredna, tolerantna i civilizirana europska država“, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak te ustvrdio da je Hrvatska trenutačno država nepravde, država socijalne nepravde, netolerantna država iz koje se masovno iseljava.

Kandidat HSS-a za EU parlament Zoran Bahtijarević uvodno je rekao da ga boli što svakodnevno jedan mladi par roditelja koji su njegovi pacijenti dođu u ordinaciju pozdraviti se jer odlaze u Irsku. Rekao je kako ne želi da to bude sudbina naše zemlje.

„Slavonija je branila i obranila Hrvatsku i nitko ne može reći da ljudi iseljavaju iz Slavonije jer ne vole svoju domovinu. No od domoljublja se ne može živjeti, domoljublje ne možete donijeti kući i dati djeci da jedu“, rekao je Bahtijarević te naglasio kako će njegova zadaća u EU parlamentu biti da Hrvatsku vrati Hrvatskoj, da vrati onu Hrvatsku koja je iselila.

„Mi koji to dosad nismo radili moramo pružiti ljudima nadu i omogućiti da žive život dostojan čovjeka. Ono na što ću se fokusirati, ako dobijem priliku za to, jest truditi se da hrvatski građani imaju jednaku zdravstvenu njegu kao građani u najrazvijenijim država Europe. U fokusu mi je i briga o socijalno osjetljivim skupinama društva, a trudit ću se i promijeniti svijest o važnosti strukovnih zanimanja. Kod nas se smatra tragedijom ako dijete ne završi fakultet, ali to je pogrešno. To je zato što strukovna zanimanja nisu cijenjena“, zaključio je Bahtijarević.

Politički tajnik HSS-a Branko Vukšić naglasio je kako Slavonija mora postati europska tvornica zdrave hrane, jer ima sve predispozicije za to.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.