HSS traži da Hrvatski sabor ne ide na godišnji od mjesec dana!

HSS traži da Hrvatski sabor ne ide na godišnji od mjesec dana!

Zagreb, 12. prosinca 2017. – U ime Kluba zastupnika HSS-a saborski zastupnik Mladen Madjer pozvao je predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da učini sve što je moguće kako bi se promijenila odluka o stanci u Hrvatskom saboru koja bi, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, trebala trajati čak mjesec dana.

“S obzirom na to da sutra svi idemo, po našem mišljenju, na nezasluženi godišnji odmor u trajanju od čak mjesec dana, mi u HSS-u smatramo kako bi prema svim biračima svih stranaka i prema svim hrvatskim građanima bilo korektno da se odreknemo te privilegije. Apeliramo da promijenite svoju odluku i da od ponedjeljka nastavimo s radom. Predlažemo da budemo slobodni samo onda i kada su slobodne, primjerice, blagajnice u trgovačkim centrima”, rekao je Madjer.

Naglasio je kako je to najbolji način da “hrvatski preplaćeni političari pokažu barem dozu solidarnosti prema hrvatskoj sirotinji”.

“Dok će vas većina biti na skijanju i uživati, nažalost u stranim zemljama, a na račun naših poreznih obveznika, hrvatski radnici neće biti na godišnjim odmorima nego će cijelo vrijeme raditi. Radit će kako bi zaradili svoje minimalne plaće i kako bi platili ogroman porez iz kojih se isplaćuju naše plaće. Možda je ovo blagdansko vrijeme najbolja prilika da pokažemo kako smo i mi, saborski zastupnici, samo obični ljudi, da nismo posebna kasta i bilo bi korektno da pokažemo solidarnost barem na taj simboličan način”, apelirao je Madjer.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.