Jesenje druženje HSS-a na zidinama utvrde Korođvar kod Čepina

Jesenje druženje HSS-a na zidinama utvrde Korođvar kod Čepina

U nedjelju, 29. listopada 2017. godine, održano je Jesenje druženje HSS-a na zidinama utvrde Korođvar kod Čepina.

Domaćini tradicionalnog okupljanja članova HSS-a bili su načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac i Zvonko Pongrac, predsjednik regionalne organizacije Slavonija i predsjednik Županijske organizacije HSS-a Osječko-baranjske županije.

Osječko-baranjskim HSS-ovcima pridružili su se i saborski zastupnici stranke – Davor Vlaović, Ana-Marija Petin, Željko Lenart i Mladen Madjer, predsjednica OŽ HSS-a “Hrvatsko srce” Marija Ledinski-Anić, predsjedica Organizacije mladih HSS-a Marija Kukić te predsjednik ŽO HSS-a Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić.

“U fokusu HSS-a je obitelj, život u Slavoniji i život na tradicionalnim osnovama gdje je poljoprivreda pretežiti oblik gospodarskih aktivnosti”, rekao je među ostalim saborski zastupnik Davor Vlaović. Naglasio je kako su tema susreta bili zakonski prijedlozi koji su u proceduri, a tiču se obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i poljoprivrednog zemljišta. HSS ima ozbiljnih zamjerki na provedbu projekata, konkretno na mjere ruralnoga razvoja (4.1.1. i 4.1.2.). Vlaović ističe kako se ni nakon dvije godine nakon provedenih natječaja nije doznalo tko su 53 tvrtke koje su dobile 333 milijuna kuna potpora. “Zašto se to skriva, od koga se to skriva?”, pitao je Davor Vlaović te podsjetio kako je u Hrvatsku stigla kontrola agencije Olaf koja kontrolira transparentnost trošenja novca Europske unije, a nitko nije pojasnio zašto je uopće došla ta kontrola.

“Pretpostavljam da se nekoga u Hrvatskoj štiti”, odgovorio je na novinarsko pitanje zašto se skrivaju podaci o dodjeli potpora EU Davor Vlaović te podsjetio da se slično štitilo i Agrokor Ivice Todorića koji je 20 godina bio “iznad države” i njedna porezna ili financijska inspekcija nije mu mogla prići “dok su obiteljska poljoprivredna gospodarstva zbog duga od 100 kuna bila ovršena ili blokirana”. Dodao je kako je 50 tisuća OPG-a u Hrvatskoj blokirano, a to znači “da nismo u Hrvatskoj svi pred zakonom jednaki”, zaključio je Davor Vlaović te pozvao ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da jače podupire mala obiteljska gospodarstva.

Saborska zastupnica Ana-Marija Petin naglasila je kako Slavonija i Baranja nemaju vremena za čekanje. “Mjere za ruralni razvoj, koje su trebale biti okidač razvoja Slavonije i Baranje, nova injekcija i nada da će ljudi ostati živjeti ovdje, presporo se realiziraju. Zbog toga upozoravamo da se te mjere moraju mnogo brže aktivirati”, rekla je Petin.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.