Konferencija za medije Kluba zastupnika HSS-a i Kluba zastupnika SDP-a na temu “Aktualna politička situacija – politička kupovina zastupnika u Zagrebačkoj županiji”

Konferencija za medije Kluba zastupnika HSS-a i Kluba zastupnika SDP-a na temu “Aktualna politička situacija – politička kupovina zastupnika u Zagrebačkoj županiji”

U Saboru je održana konferencija za medije Kluba zastupnika HSS-a i Kluba zastupnika SDP-a na temu “Aktualna politička situacija – politička kupovina zastupnika u Zagrebačkoj županiji”. Predsjednik HSS-a Krešo Beljak te predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mihael Zmajlović, upozorili su kako imaju indicije i saznanja da se u skupštini Zagrebačke županije odvija politička trgovina glasovima vijećnika. Informacije koje imaju podijelit će sa nadležnim institucijama, a HDZ-ovcima su poručili da im plan neće proći.

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a:
“HDZ na vlast u Zagrebačkoj županiji može jedino doći političkom trgovinom, obećavanjem radnih mjesta, pozicija ili ucjenama. Vjerujem u moral i čast vijećnika koji na to neće pristati, te da će se držati onoga što su ljudima na izborima obećali. Jasminknu Mataušić koja je, kako je sama rekla, izašla iz stranke jer nije zadovoljna politikom HSS-a pozivam da vrati mandat HSS-u s kojim je i dobila izbore, time će najbolje dokazati svoje namjere, nadam se da će to već danas napraviti. Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo je odslužio kaznu radi puno manjeg krimena, od onoga što HDZ-ovci rade u Zagrebačkoj županiji. Pokušavaju opstruirati i rušiti legalno i legitimno izabranu vlast u Zagrebačkoj županiji što je nedopustivo! Svoja saznanja rado ću podijeliti sa nadležnim institucijama.”

Mihael Zmajlović, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije:
“Hrvatska javnost mora biti upoznata s kaosom koji se odvija u Zagrebačkoj županiji. Dio skupštinara pokušava na silu promijeniti volju birača iskazanu na izborima. Većinu skupljaju po kafićima, a predsjednika skupštine biraju na tiskovnim konferencijama. Pozivam nadležne institucije da reagiraju jer se ovdje opasno spominju nemoralne ponude, namještanje poslova određenim tvrtkama u vlasništvu skupštinara te licitiranje mjestima u državnoj administraciji. Poručujem vrućim HDZ-ovim glavama da se smire. Izgubili ste izbore i poštujete volju birača. Na nacionalnoj razini HDZ priča o stabilnosti, a ovdje uvodi kaos u županiju koja je uspješna i za primjer drugima.”

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak ispričao je župana Stjepana Kožića zbog spriječenosti sudjelovanja na konferenciji i njegovu izjavu podijelio s javnošću:
“Iskreno se nadam da ničim neće biti ugroženi projekti u realizaciji kao i oni planirani, posebno mislim na izgradnju škola, sportskih dvorana, pomoći našim gospodarstvenicima, OPG-ima itd.
Na lokalnim izborima u svibnju ove godine pobijedila je koalicija HSS-SDP-HNS-Laburisti. Birači su jasno iskazali svoju volju na izborima i to se mora poštivati. Oštro osuđujem sve one koji pokušavaju izigrati volju građana i doći na vlast političkom trgovinom.”

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.