Lenart: Oni koji su podržali lex Agrokor digli su ruku za kolaps hrvatskog društva

Lenart: Oni koji su podržali lex Agrokor digli su ruku za kolaps hrvatskog društva

Danas je u Hrvatskom saboru stanku zatražio HSS-ov zastupnik Željko Lenart kako bi govorio o “sapunici koja se zove Agrokor s glavnim glumcima Plenković, Dalić, Ramljak, bloger Todorić.”

“Govorimo o ugovorima. Jedni kažu vrijede ugovori, ne vrijede. Koliko ja znam da sve što piše u ugovoru je potpisano i da se ugovori moraju poštivati”, rekao je Lenart te dodao kako će “ova hrvatska sirotinja morati vratiti roll up kredit od 1,06 milijardi kuna”.

“Kolega Borić kaže da smo mi agenti banaka. Kolega Borić, mi iz HSS-a ćemo biti agenti hrvatskog naroda i vjerujte da ćemo se truditi da raskrinkamo mnoge stvari koje su ovdje. Ja ću se vratiti malo na činjenice, na kronologiju nastanka Agrokora koji je ’76. registriran kao tvrtka za proizvodnju cvijeća i sadnica, ’89. nastaje d.d. i tada ’90.-te dolazi HDZ na vlast i na vlasti je do 2000. godine. Agrokor ’92. godine kupuje Jamnicu, Agropreradu, osniva tvrtku Lovno gospodarstvo Moslavina. ’99. godine većinski u dio u Ledu, Konzumu, Solana Pag i još neke druge tvrtke. ’98. većina, većinski dio u Jaska vino iz Jastrebarskoga i onda 2000. godine HDZ odlazi u oporbu, Todorić kupuje u Bosni i Hercegovini i drugim susjednim državama, a 2004. kada HDZ opet dolazi na vlast Agrokor postaje većinski vlasnik Agrolagune. 2005. kupuje PIK Vrbovec, 2007. godine Tisak. Ja vas sad pitam tko je omogućio Todoriću da napravi ovakav Agrokor, tko je omogućio sve ovo što se danas događa?”, kazao je zastupnik Lenart.

“Tko je omogućio lex Todorić ili lex Agrokor za kojega mi iz Hrvatske seljačke stranke nismo digli ruku. Oni koji su ga podržali su doveli Hrvatsku u situaciju koja vodi u potpuni kolaps hrvatskog gospodarstva, države i društva. Nakon ove afere, ova država se polako raspada. Nas preuzimaju lešinarski fondovi! Sada se vidi na koji način su došli, da svemoćni Ante Ramljak, s njima pregovora mjesecima prije nego dođe do lex Todorića, do lex Agrokora i da je cijeli scenarij napisan davnih dana, da se uništi i ovo malo što je ostalo od Hrvatske države. Draga gospodo zastupnici, ja apeliram na vas, da se odmaknete od svoje stranačke stege i da pogledate svojim očima i da vidite kud nam država i ovaj narod odlazi. Pitam vas tko će ovo platiti?”, rekao je Lenart te istaknuo kako je ovo ravno veleizdaji.

“HDZ je 20 godina na vlasti, od 27. I ne znam kako netko ima obraza reći oporbi vi ste krivi za ovo što se danas događa, vi ste omogućili”, rekao je Lenart.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.