Lenart: Preporučam Plenkoviću da upiše tečaj matematike i pobroji otimačinu ministara

Lenart: Preporučam Plenkoviću da upiše tečaj matematike i pobroji otimačinu ministara

U Hrvatskom saboru stanku je tražio Željko Lenart kako bi ponovno upozorio na probleme u Petrokemiji Kutina.

“Pitam se i pitam ministricu Dalić, je li ona samo ministrica gospodarstva za Agrokor jer Petrokemija je ne zanima? Pitam ministra Marića, ministra državne imovine što se čeka, da propadne državna imovina u Petrokemiji s obzirom na to da bježi od novinara? Ne želi dati odgovor konkretan što će biti s Petrokemijom već jednostavno bijegom u auto se miče od takvih odgovora. Pitam i premijera Plenkovića što čeka Vlada po pitanju Petrokemije? Zar je Vladi toliko teško dati garanciju banci da Petrokemija može kupovati plin na slobodnom tržištu po tržišnim cijenama, a ne 20% većim? Gospodinu Plenkoviću preporučujem da, umjesto da se hvali u Bruxellesu znanjem pet jezika, upiše tečaj matematike da konačno može zbrojiti otimačinu koju njegovi ministri rade hrvatskom narodu, a jedna od toga je i Petrokemija! Gospodo, ja sam Kutinčan i vjerujte da ćemo mi Kutinčani ponovno znati braniti Petrokemiju ako treba i na ulici. Sinoć sam kontaktirao sindikate, sindikati su kako oni kažu na zadnjim nogama, sutra će vam biti tu pred vratima, a uskoro će se organizirati i Kutinčani zajedno sa sindikatima kao i prije nekoliko godina da obrane opstojnost Petrokemije. Jednostavno ne mogu vjerovati da nikoga u Vladi RH ne zanima sudbina 1700 radnika, da nikoga ne zanima što se događa s jednim od najvećih industrijskih, a i skoro posljednjih pogona koje RH ima”, rekao je Lenart te dodao kako o Petrokemiji ovisi i o poljoprivredna proizvodnja.

“Sjetite se Petrokemije koja je stala i bila glavni temelj obrane RH sa svojim pogonima, sa svojim radionicama, sa svojim ljudima pa i danas imamo Udrugu branitelja Petrokemije koji stoje također zajedno sa Stožerom za obranu Petrokemije u obrani ovog industrijskog pogona. Gospodo, ovo su ostaci hrvatskog srebra koji svakim danom vrijede sve manje jer očito je da je cilj smanjiti vrijednost Petrokemije do te granice da će se ona kupiti za par kuna”, kazao je zastupnik HSS-a te dodao kako postoje zainteresirani za dokapitalizaciju.

“Zašto se ne izvrši ta dokapitalizacija? Tu je i Borealis, tu je i INA, ali tu je i PPD. Pitao bi i gospodina Vrdoljaka, može li on neka svoja prijateljstva upotrijebiti da pomogne Petrokemiji da ona ostane u pretežitom državnom vlasništvu, a ne da postane privatna tvrtka. Evo apeliram na sve vas gospodo, pogotovo vas gospodo iz HDZ-a jer vi danas imate vlast, vi odlučujete o onome što će se u Hrvatskoj dogoditi, što će se dogoditi s Petrokemijom. Molim vas da stavite glave na hrpu i da počnete razmišljati o Petrokemiji kao industrijskom pogonu RH koji je vrlo bitan za RH i strateški, ali i kao njezina imovina”, zaključio je Lenart.

VIDEO možete pogledati OVDJE.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.