Nema potrebe da se toliki novac troši na predizbornu promidžbu

Nema potrebe da se toliki novac troši na predizbornu promidžbu

Govoreći o Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, zastupnik Željko Lenart rekao je kako ovim zakonom HDZ pokušava sebi olakšati kampanju.

“Žele donijeti zakon kako bi dobili što više glasova i da bi pokazali kako su oni najpoželjniji i najbolji u ovoj državi te da ih vole birači. A to nije istina, vidjeli smo na izborima u Lici da su dobili duplo manje glasova”, kazao je Lenart.

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak istaknuo je da se vladajuća većina blamira pred cjelokupnom hrvatskom javnošću da bi progurala svoj zakon na brzinu i kako bi uspjela potrošiti milijune kuna za nešto što je nepotrebno.

“Izborna kampanja danas nije ista kao što je bila prije par godina, vremena su se promijenila. Kampanja se puno efikasnije i jeftinije može voditi, recimo, na društvenim mrežama. Nema potrebe da se tolik novac, pa premda bio i stranački, troši na predizbornu promidžbu. Vama u HDZ-u odgovara da nema preduge političke kampanje jer će vaša stranačka vojska odraditi izbore. Trebali bi svi zajedno stati na loptu, smatram da je ovo bitka u kojoj nitko ne može dobiti. Trebali bi svi zajedno razmisliti da li je zaista potrebno da se milijuni kuna samo tako potroše. Bila bi bolja neka humanitarna akcija pa da se svi ti milijuni od svih stranaka odvoje i daju u dobrotvorne svrhe”, zaključio je Beljak.

Video rasprave Željka Lenarta pogledajte OVDJE.

Video rasprave Kreše Beljaka pogledajte OVDJE.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.