U Novom Farkašiću kod Petrinje osnovan ogranak HSS-a

U Novom Farkašiću kod Petrinje osnovan ogranak HSS-a

Za predsjednik ogranka HSS-a Novi Farkašić izabran je 18-godišnji Nikola Špiljar. Iako je završio školu za automehatroničara, Nikola je odlučio ostati u svom selu i baviti se poljoprivredom.

“Odlučio sam ostati živjeti ovdje i baviti se poljoprivredom jer sam od malena, još u pelenama bio tati u krilu na traktoru. Od malena sam radio na poljoprivredi i to volim. Jednostavno, nastavljam tradiciju svoje obitelji. Sada sam nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva na kojem uzgajamo konje, krave, banijske šare svinje, ovce… Odlučio sam da nešto napravimo za ovo selo, jer prijašnje stranke koje su dolazile samo su uzimale od sela. To se i vidi – županijska cesta u selu nam je uništena. Nitko ništa ne poduzima. “Greder” samo ide i ravna, a nema više što ravnati. Poljski putevi su nam jako loši. Mladi iz sela odlaze i sve nas je manje. Selo propada i odlučio sam se aktivirati jer se samo kroz politiku može djelovati, a HSS je ipak najstarija stranka, bliska selu”, poručio je Špiljar i zahvalio na podršci.

Za zamjenika ogranka HSS-a Novi Farkašić izabran je Željko Galijanić, za tajnika Matijas Roksa, a za blagajnicu Danijela Špiljar. U Predsjedništvo je kao član izabran Ivica Vračan.

Osnivačkoj skupštini nazočili su gosti iz drugih petrinjskih ogranaka HSS-a: Hrastovice, Bresta, Graberja, Križa Hrastovačkog i drugih koji su im poželjeli uspješan rad i čim veći broj članova.

Čestitao im je i predsjednik Gradske organizacije HSS-a Petrinja dr. Miroslav Petračić. “Hvala vam što ste odabrali stranku koja je najstarija u Hrvatskoj, koja ima jednostavne članove i koja služi svom narodu i svojim članovima i zato je to stranka koja je opstala više od sto godina. Osnivanje vašeg ogranka predstavlja veliku vrijednost za petrinjski HSS. Mi vam možemo pružiti naše iskustvo u politici da se možete organizirati, jer bez toga nema ništa.”

Potpredsjednica Gradske organizacije HSS-a Ljiljana Križanić, koja je inače i predsjednica “Hrvatskog srca”, asocijacije žena HSS-a na nivou županije pozvala ih je da u svoj rad uključe i žene, jer kako je rekla: “bez žena u politici nema ni napretka”.

Novoosnovani ogranak Hrvatske seljačke stranke u Novom Farkašiću za sada broji tridesetak članova.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.