Održana 4. Akademija žena HSS-a u Zadru

Održana 4. Akademija žena HSS-a u Zadru

“Žene u politici – nekad, danas, sutra” tema je IV. Akademije žena HSS-a održane u Zadru od 26. do 29. srpnja 2018. godine.
Otvorenju Akademije prisustvovao je i predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

“Ženska prava u Hrvatskoj su ugrožena iako se svi trude govoriti da nije tako, a tako je. Kolegama političarima poručujem kako je vrijeme da se konačno počnu poštivati zakoni koji se tiču zastupljenosti žena na izbornim listama i što se tiče općenito sudjelovanja žena u javnom životu. HSS jest i ostat će na prvoj liniji borbe za ženska prava”, naglasio je predsjednik Beljak.

Ovogodišnja Akademija počela je temom društveno angažiranih žena. O prvoj predsjednici Hrvatskog srca Mariji Radić, govorio je Marijan Lipovac, predsjednik Hrvatsko – češkog društva, a o počasnoj predsjednici HSS-a Nedi Prpić Gamiršek govorio je Darko Till, predsjednik Udruge „Neda Prpić Gamiršek”. Ostatak Akademije posvećen je edukaciji kroz praktične vježbe na teme političke komunikacije, verbalne i neverbalne komunikacija, strukturiranja govora i važnosti pripreme.

Zaključak Akademije jest kako je aktivnije uključivanje žena u politiku nužno za izgradnju boljeg društva.
Ključni problemi žena su ključni problemi hrvatskoga društva uopće, prije svega ekonomska situacija. Zakon o radu ženi ne garantira da će je nakon porodiljnog dopusta čekati radno mjesto s kojeg je otišla, ne garantira joj gotovo ništa što bi joj stvorilo mogućnost da proširi obitelj , da se angažira u politici i da kroz taj angažman zapravo stvori bolju budućnost za svoju obitelj, ali i za obitelj općenito.

Podršku Akademiji žena HSS-a, uz predsjednika HSS-a Krešu Beljaka, pružili su i potpredsjednici HSS-a Željko Lenart i Hrvoje Petrić, predsjednik HSS-a Zadarske županije Zoran Morović, predsjednica HSS-a Zagrebačke županije Martina Glasnović, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Tanja Novotni Golubić te mnogi drugi dužnosnici.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.