Općina Davor bez uvoza smeća

Općina Davor bez uvoza smeća

U subotu, 2. ožujka održan je predizborni skup Koalicije HSS–SDP za prijevremene izbore za članove Općinskog vijeća općine Davor pod motom “Za čistu vodu, zrak i tlo u Općini Davor”.

Na skupu je predstavljena lista koalicijskih kandidata, koja se neznatno mijenjala u odnosu na prošle redovite izbore jer je to pobjednički tim koji u Općinu može vratiti kvalitetu života kakva priliči dostojanstvu čovjeka. Nositelj liste je HSS-ovac Mario Olić.

U ime kandidata na listi govorili su Branko Gelemanović (HSS) i Ivan Štivičić (SDP) koji su podijelili svoja iskustva općinskih vijećnika s prisutnima, govorili su o ignorirajućem odnosu vladajućih na postavljana pitanja, neovisno radilo se o školskoj kuhinji, uređenju parka ili o pitanjima koja zanimaju svakog čovjeka na Zemlji, pa tako i Davorce, u koliko zdravom okolišu stanovnici općine Davor žive, koliko se opasnog otpada deponira na deponiju koja nije smjela postati nacionalnom deponijem (planirana je za privremeni rad i sanaciju divljih odlagališta s područja Brodsko-posavske županije) i posebno osjetljivo pitanje jesu li ugroženi izvori pitke vode na Vodocrpilištu Davor.

Odgovore na niti jedno postavljeno pitanje nikada nisu dobili. Gelemanović je poručio da se prirodni resursi moraju čuvati kako bi stanovnici, u slučaju bilo kakve apokalipse, mogli preživjeti jer će imati vlastitu hranu i kvalitetan okoliš.

Gosti skupa bili su zamjenik predsjednika HSS-a Davor Vlaović i predsjednik SDP-a Davor Bernardić koji je Davorcima rekao: “Koalicija HSS-SDP je vratila nadu Hrvatskoj dvije tisućite, to možemo i danas. Ne smiju vam uzeti dostojanstvo i obraz to je najveća vrijednost koju imamo.”

Zamjenik predsjednika HSS-a Davor Vlaović se zapitao što se u Davoru skriva, zašto građani Davora i Orubice nisu dobili odgovore na postavljen pitanja, zašto se ne zna istina o vrstama otpada koje su deponirane u najbližoj okolini izvorišta pitke vode s kojih se opskrbljuje vodom 60.000 stanovnika zapadnog dijela Brodsko-posavske županije. “Davorci, probudimo se, Slavonci prestanimo šutjeti, samo tako ćemo našu djecu zadržati u Slavoniji, najviše mladih je odselilo iz Slavonije koja ostaje pusta!”

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.