Općinska organizacija HSS-a Rugvica organizirala je tribinu posvećenu Josipu Predavcu

Općinska organizacija HSS-a Rugvica organizirala je tribinu posvećenu Josipu Predavcu

U ponedjeljak, 2. srpnja 2018. godine, županijski Odbor HSS-a Zagrebačke županije održao je svoju 4. sjednicu u Društvenom domu u Rugvici. Kao što je predsjednica HSS-a Zagrebačke županije Martina Glasnović najavila još na izbornoj skupštini održanoj sredinom ožujka 2018. godine, novo vodstvo županijskog HSS-a održavati će sjednice Odbora na „terenu“, tj. u suradnji sa općinskim i gradskim organizacijama HSS-a. Tako je domaćin ove sjednice bila Općinska organizacija HSS-a Rugvica.

Sjednici je nazočio potpredsjednik HSS-a dr.sc. Hrvoje Petrić i potpredsjednik Organizacije branitelja HSS-a „Hrvatski sokol“ i HSS-ov zamjenik župana Hrvoje Frankić. Posebne čestitke dobila je novoizabrana predsjednica Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Brigitte Berulec te počasna predsjednica „Hrvatskog srca“ Marija Ledinski Anić.

Nakon kratke analize aktualno-političke situacije u Zagrebačkoj županiji s jasnim stavom da je HSS politička stranka, a ne interesna skupina, HSS Zagrebačke županije se vraća svojim izvorima – radu, jačanju i obnovi općinskih i gradskih organizacija. Tako je Odbor HSS-a Zagrebačke županije jednoglasnom odlukom imenovao Brigitte Berulec povjerenicom za obnovu Gradske organizacije HSS-a Sv. Ivan Zelina.

Nakon sjednice Odbora, održana je tribina o Josipu Predavcu „Ja sam ne mogu, ali mi možemo“ u sklopu koje je dr.sc. Hrvoje Petrić održao predavanje o Josipu Predavcu, njegovoj važnosti i ulozi u hrvatskoj povijesti. Tribini je nazočio gosp. Josip Kolar iz Rugvice, unuk sestre Josipa Predavca, koji je nakon tribine s dr.sc. Petrićem, predsjednicom Martinom Glasnović i predstavnicima HSS-a Zagrebačke županije obišao mjesto gdje se nalazila Predavčeva rodna kuća.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.