Organizacija mladih HSS-a Brodsko-posavske županije za Uskrs darivala štićenike “Kuće sretnih ciglica”

Organizacija mladih HSS-a Brodsko-posavske županije za Uskrs darivala štićenike “Kuće sretnih ciglica”

Mladi HSS-ovci su i ove godine za Uskrs darovali štićenike “Kuće sretnih ciglica”, doma za djecu i Slavonski Brod.

Darovane čokolade su rezultat korizmenog odricanja mladih HSS-ovaca Brodsko-posavske županije. Mladi vrlo često u vrijeme Korizme koja je simbol odricanja, trpljenja i pripreme za najveći kršćanski blagdan Uskrs, ne uživaju u čokoladama i slatkišima, ne konzumiraju ih cijelih 6 tjedana, ali svaku čokoladu koju bi inače pojeli ostavljaju za dar štićenicima Doma za djecu.

Čokolade koje su tako prikupili tijekom ovogodišnje Korizme odnijeli su u “Kuću sretnih ciglica” u srijedu, 12.travnja, te tom prigodom porazgovarali su s mladima i najmlađima o njihovim željama, hobijima, navikama, školi i potrebama. Saznali su da je brodski dom jedan od najboljih u Hrvatskoj, da imaju organiziran poludnevni boravak za 40 djece, da rado uče i vole petice.

Predsjednica Organizacije mladih HSS-a Brodsko-posavske županije Ana Rečić nije krila zadovoljstvo i obećala je kako će akciju organizirati i sljedeće godine.

S mladima su Dom posjetili i Klara Šćuka, predsjednica “Hrvatskog srca” HSS-a BPŽ i potpredsjednik i saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović koji je rekao: “Mladi su naša nada, od mladih očekujemo promjene zato mladima moramo pružiti mogućnost za uspjeh. Moju pomoć ćete uvijek imati, zagovarat ću vaše projekte, a to mi je i obveza, posebno kad vidim s koliko volje i interesa odgajatelji i djeca govore o zajedničkom radu i postignućima.”

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.