Predsjednik Beljak: Ako je točno što je objavljeno, radi se o najvećoj pljački Hrvatske

Predsjednik Beljak: Ako je točno što je objavljeno, radi se o najvećoj pljački Hrvatske

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak tražio je stanku u Hrvatskom saboru kako bi se svi zajedno konzultirali “oko najveće afere još tamo od sredine 90-ih od privatizacijske pljačke o kojoj imamo prilike čitati o određenim medijima”, odnosno o objavi mailova između ministrice Dalić te nekoliko savjetnika koji su, prema korespondenciji, bili dijelom stvaranja Lex Agrokora.

“Ako je ovo što je danas izašlo autentično, onda možemo govoriti da 500 milijuna kuna, odnosno pola milijarde nikako ne može biti zanemariva aferica. Radi se o tome da bi gospođa Dalić što prije trebala razjasniti ili dignuti kaznene prijave protiv ljudi koji su objavili ovakve kompromitirajuće materijale ili bi trebala sama otići i pomoći gospodinu Plenkoviću i cijeloj hrvatskoj Vladi te podnijeti ostavku”, rekao je predsjednik HSS-a.

“Ovakvo ponašanje, ako je ovo sve autentično, što možemo čitati po portalima, je apsolutno nedopustivo i to je dokaz da se doista radi o smišljenoj pljački 500 milijuna kuna iz poduzeća u koje je država uložila u proteklih 25 godina puno i puno milijardi kuna. I to kroz različite poticaje i kroz političku pomoć koju je Agrokor i gospodin Todorić dobivao, prije svega od HDZ-a, a onda i ostalih stranaka koje su participirale u to vrijeme u vlasti i koje su svojim političkim utjecajem stvarale taj napuhani balon koji se rasprsnuo prije godinu dana, a zvao se i još se uvijek zove Agrokor. Umjesto da se sve prepustilo tržištu, išlo se na donošenje zakona. Taj zakon je direktno pisala gospođa Dalić i on označava legalnu pljačku pola milijarde kune i zbog toga tražim da se oko toga svi klubovi saborskih zastupnika konzultiraju”, završio je predsjednik Beljak.

VIDEO pogledajte OVDJE.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.