Predsjednik Beljak ministru Zdravku Mariću: Stvorili ste politički problem Hrvatskoj i molim Vas odstupite s pozicije ministra

Predsjednik Beljak ministru Zdravku Mariću: Stvorili ste politički problem Hrvatskoj i molim Vas odstupite s pozicije ministra

Danas je u Hrvatskom saboru na dnevnom redu rasprava o prijedlogu Kluba zastupnika SDP-a za pokretanje pitanja povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

U raspravi je predsjednik HSS-a Krešo Beljak replicirao ministru financija Zdravku Mariću upitavši ga sjeća li se kada mu je rekao da nije političar nego računovođa. “A sada vidite da sam bio u pravu. Jer da ste političar onda biste znali predvidjeti ovo sve što se dogodilo. Na opozicijskim strankama, na svima nama koji smo u opoziciji je da budemo protiv. Da ste najbolji, a niste, da ste najljepši, a niste opozicija bi bila protiv”, rekao je predsjednik HSS-a te nastavio kako su otvorena vrata širokom populizmu.

“Agrokor je zakuhao krizu, zakuhala se kriza u Agrokoru. Agrokor je tema oko koje se svi bore i pokušavaju skupljati jeftinije ili skuplje političke poene. Stvorili ste problem gospodinu Plenkoviću koji Vas cijelo jutro srčano i iskreno brani, jer Vas mora braniti, jer vaš pad je i njegov pad. Stvorili ste probleme HDZ-u, stvorili ste probleme vladajućoj većini, stvorili ste probleme Republici Hrvatskoj. Uza sve siguran sam dobro što ste napravili, što govorite neću uopće ulaziti u to. Ali ste stvorili politički problem Republici Hrvatskoj. I ja Vas molim da dobro razmislite. Još ima vremena da ne gurate zbog svoje osobne ambicije ako ste sposoban, a jeste, ako ste dobar, a jeste, sigurno ćete se snaći na još bolje plaćenoj poziciji ubuduće nego je to pozicija ministra financija”, zaključio je predsjednik Beljak.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.