Izvanredna skupština Proizvođačke organizacije mljekara “Drava-Sava”

Izvanredna skupština Proizvođačke organizacije mljekara “Drava-Sava”
Na izvanrednoj skupštini Proizvođačke organizacije mljekara “Drava-Sava”, koja je održana u nedjelju, 22. ožujka 2015., nazočili su predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg te predsjednik ŽO HSS-a Koprivničko-križevačke županije i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.
Župan Koren je u ime županije i čelnika jedinica lokalne samouprave obećao nastavak pomoći kako bi proizvođačka organizacija mljekara mogla razvijati svoje djelovanje i aktivnosti. Predsjednik HSS-a Hrg, koji je i ujedno član Saborskog odbora za poljoprivredu osvrnuo se na donošenje novih zakona.

 Pozitivnim je ocijenio popuštanje Ministarstva i prihvaćanje zatjeva oporbe i udruga poljoprivrednih proizvođača da se poljoprivreda odredi kao strateška grana gospodarstva Republike Hrvatske te da se jasno definira OPG kao temelj Hrvatske poljoprivrede. Nije dobro da nije prihvaćen njegov prijedlog da se OPG definira posebnim zakonom. Zakoni se donose i za manje skupine građana, kao što je to bio slučaj sa Zakonom o istospolnim brakovima, a ne donosimo zakon za skupinu ugroženih stotina tisuća građana koji žive na OPG-ima. Sramotno je što Ministarstvo poljoprivrede još uvijek nije omogućilo da seljaci mogu predavati zahtjeve za izravne potpore što im je trebalo biti omogućeno od 1. ožujka. Predsjednik Hrg je istaknuo da je ovo prva proizvođačka organizacija proizvođača mlijeka u RH te ih potpomažu lokalne samouprave, no Ministarstvo nije u godinu dana pronašlo ni simboličnih par tisuća kuna kako bi poduprlo samoinicijativno udruživanje seljaka proizvođača mlijeka. HSS u svom novom programu za selo, kao jednu od bitnih točaka ima upravo poticanje udruživanja proizvođača.
Za novog predsjednika Proizvođačke organizacije mljekara “Drava-“Sava” izabran je Željko Turčić iz Novog Virja.
 
{ppgallery}stories/ozujak_2015/molve{/ppgallery}
INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.