Predsjednik Hrg u Osijeku o strateškim investicijama, monetizaciji autocesta i privatizaciji državnih poduzeć

Predsjednik Hrg u Osijeku o strateškim investicijama, monetizaciji autocesta i privatizaciji državnih poduzeć
Predsjednik HSS-a Branko Hrg održao je konferenciju za medije u Osijeku gdje je rekao kako se stranka protivi donošenju zakona o strateškim investicijama, monetizaciji autocesta i privatizaciji državnih poduzeća, jer to dugoročno neće donijeti ništa dobro za građane, niti će pospješiti gospodarske aktivnosti u Hrvatskoj.

 
Na konferenciji za novinare predsjednik Hrg je rekao kako je zakon o strateškim investicijama “totalno promašen, ne nudi ništa novo i ne mogućava ravnomjerni razvoj Hrvatske”. Ocijenio je kako bi najprij morali odrediti što u kojem području Hrvatske želimo strateški razvijati, pa tek onda donositi takav zakon, koji bi mogao potaknuti gospodarstvo. Smatra kako se iz plana monetizacije auto-cesta može iščitati da ćemo, na određeno vrijeme, prodati autoceste, i za to dobiti tri milijarde kuna za punjenje rupa u proračunu i javnu potrošnju, a ne za ulaganja u gospodarstvo.
Pitanje je što će biti s ljudima koji rade u tome sustavu, jer sigurno je da će koncesionar uvesti vinjete, otpustiti djelatnike, koji će opet pasti na teret države, upozorio je predsjednik Hrg.
 
Govoreći o planu privatizacije državnih poduzeća predsjednik Hrg je zapitao zbog čega treba prodati Croatia osiguranje, koje posluje pozitivno i može donositi prihode državnom proračunu. Ocijenio je kako bi Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB) bila potrebna dokapitalizacija da bi mogla bolje poslovati i biti konkuretna na tržištu.
Dodao je kako se HSS protivi monetizaciji i privatizaciji jer smatra da će novac ostvaren time, “biti jednokratno potrošen za dnevno političke potrebe, a naći ćemo se u još većem problemu, jer više nećemo imati što za prodati”.
 
Tekst: Hina
INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.