Predsjednik HSS-a pitao premijera odnosi li se lex Agrokor na poduzeće koje seli iz zemlje

Predsjednik HSS-a pitao premijera odnosi li se lex Agrokor na poduzeće koje seli iz zemlje

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na aktualnom prijepodnevu uputio je pitanje premijeru Andreju Plenkoviću. Zanimalo ga je hoće li Lex Agrokor kao zakon koji se odnosi na kompanije od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku i dalje vrijediti za Agrokor koji ima sve manje vlasničke veze s Hrvatskom.

“Prije nešto više od godinu dana donesen je lex Agrokor uz koji je išao određeni spisak trgovačkih društava. Sad imamo jednu novu situaciju da pretežiti vlasnik Agrokora postaje ruska banka, a Agrokorom će se upravljati iz Nizozemske. Postavljam jedno laičko pitanje – znači li to da se sa spiska koji je išao uz zakon briše Agrokor? Odnosi li se lex Agrokor na poduzeće koje seli iz zemlje?”, pitao je predsjednik HSS-a.

“Mislim da ste jučer imali priliku čuti osnovne konture koncepta nagodbe. U sljedeća tri mjeseca dobit ćete detaljne informacije na koji način će biti organizirana kompanija, njezino upravljanje. Vi znate da su praktički financijski vjerovnici ti koji su determinirali strukturu vlasništva, oni tamo nisu našim odabirom. Oni su tu. Kada pogledate danas kako to izgleda, vidite da su ovakvom nagodbom dobavljači vrlo zadovoljni. Mi smo postigli tri temeljna cilja i vidim kako se ništa loše nije dogodilo lani, kako smo spriječili kolaps, sve djeluje kao da je normalno, kao da se to dogodilo samo po sebi i da nitko nije promislio kako reagirati na izvanrednu situaciju. Mi smo uložili veliki rizik. Sad kad smo došli u fazu da su svi zadovoljni, vi postavljate pitanje kakva je vlasnička struktura. Ruske banke ili američki fondovi, oni su tu došli s ekonomskim interesom, nema teorija zavjere”, odgovorio je premijer.

Predsjednik HSS-a je izrazio nezadovoljstvo premijerovim odgovorom: “Ja sam vas pitao nešto drugo. Samo pitam hoće li se lex Agrokor nastaviti odnositi na poduzeća koja će s Hrvatskom imati sve manje i manje. Nitko ne spori da su tu nekakvi rezultati, ali niste mi odgovorili na pitanje hoće li zakon vrijediti za Agrokor”, rekao je.

VIDEO sa aktualnog prijepodneva pogledajte OVDJE.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.