Predsjednik HSS-a o radu Vlade: Sram vas bilo, vi ste napravili Agrokor. Podnesite ostavku i raspišite izbore!

Predsjednik HSS-a o radu Vlade: Sram vas bilo, vi ste napravili Agrokor. Podnesite ostavku i raspišite izbore!

“Slušao sam pozorno premijera više od sat vremena. Postoji jedna stara izreka koja kaže: “Tko radi taj i griješi”, ali ja tijekom Vašeg izlaganja nisam čuo nijednu samokritiku niti priznatu grešku. Ovo nije bilo izvješće o radu nego o neradu Vlade. 75 posto građana vam ne vjeruje. Mi smo danas miljama daleko od države blagostanja”, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak u raspravi o Godišnjem izvješću Vlade RH koje je u Hrvatskom saboru predstavio premijer Andrej Plenković.

Predsjednik HSS-a je rekao kako nas je premijer u godinu dana posvađao sa svim susjedima dok mladi masovno iseljavaju. “Danas smo miljama daleko od države blagostanja o kojoj smo prije 27 godina maštali, a najgore nas tek čeka. U vanjskoj politici gura nas se u neke međunarodne integracije koje nisu na spisku, ne trebaju nam novi vojni savezi. Naši ne iseljavaju u Poljsku ili Mađarsku, nego u Irsku ili Njemačku. Ne postoji nijedna država s kojom graničimo, a da možemo reći kako nismo u lošim odnosima.”

“Na pravosudnu politiku ne treba trošiti riječi, jer je ona dobro poznata svima. Presudama, kojima svjedočimo posljednjih dana, smiju se svi u državi. Ovih dana mi je došla jedna bakica koja je kažnjena zbog branja gljiva, a oni koji ubijaju po cestama su slobodni. To je vaša pravosudna politika”, kazao je predsjednik Beljak.

Kazao je i kako država i dalje ima maćehinski odnos prema obrazovanju. “I dalje su u školama nepotrebni predmeti, a osnovnoškolci će uskoro morati zaposliti nosače torbe. Naši liječnici s druge strane masovno odlaze”, kazao je predsjednik HSS-a te se osvrnuo i na situaciju u poljoprivredi.

“Sram vas bilo, vi ste napravili Agrokor koji je uništio hrvatski ruralni prostor. Slavonci vide danas sjeverno more iz Irske, a ne slavonsku ravnicu. Govorili ste o rastu, a ja vidim da raste samo broj uhljeba”, rekao je predsjednik Beljak te pozvao premijera Plenkovića da podnese ostavku i raspiše izbore.

Video rasprave pogledajte OVDJE.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.