Prošireno predsjedništvo HSS-a predvođeno predsjednikom Hrgom primio predsjednik EPP-a Joseph Daul

Prošireno predsjedništvo HSS-a predvođeno predsjednikom Hrgom primio predsjednik EPP-a Joseph Daul
Tijekom drugog dana posjeta Bruxellesu u srijedu 5. studenog 2014. članovi Proširenog predsjedništva HSS-a predvođeni predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom susreli su se sa predsjednikom Europske pučke stranke Josephom Daulom, čija je i HSS članica. Članovi Proširenog predsjedništva HSS-a bili su u dvodnevnom posjetu Europskom parlamentu na poziv HSS-ove zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir te su održali niz sastanaka u europskim institucijama.

HSS-ovci nisu skrivali oduševljenje Daulovom jednostavnošću i otvorenošću kojom je potvrdio da je čovjek iz naroda koji osim što je predsjednik najjače europske političke stranke, ujedno je i poljoprivrednik koji zajedno sa svojom obitelji ima poljoprivredno obiteljsko gospodarstvo te dobro razumije s kojim izazovima se selo i poljoprivrednici suočavaju. Tijekom razgovora g. Daul izrazio je zadovoljstvo dobrim rezultatima i funkcioniranjem stranaka EPP-a u Hrvatskoj te je istaknuo važnost zajedničkog rada tijekom narednog razdoblja.
Odgovarajući na poziv zastupnice Marijane Petir da EU poduzme konkretne aktivnosti kako bi zaštitila od progona i ubijanja kršćane u Siriji i Iraku, Daul je rekao da je on katolik i da je i osobno sudjelovao u pomoći kršćanskim izbjeglicama pristiglim u Francusku, ali da se sigurno može i moglo učiniti više. Petir je pitala Daula može li on utjecati na ublažavanje stavova nove Europske komisije, a vezano uz najave kako sljedećih pet godina neće biti proširenja EU naglasivši pri tom da je važno za hrvatski narod da Bosna i Hercegovina uđe što prije u EU, Daul je istaknuo da je to bila jedna od prvih tema s kojom se je on bavio te da je već razgovarao s Junckerom da je potrebno održati nadu naroda zemalja koje žele postati članice EU kako bi se što prije prilagodile i doista i ušle u EU.
 
Predsjednik HSS-a Branko Hrg zahvalio je  Daulu na stručnoj pomoći koju eksperti EPP-a pružaju sestrinskim strankama u Hrvatskoj te ga je pozvao da posjeti HSS i Hrvatsku te je dogovoreno da će prilikom svog dolaska Daul tijekom boravka u Hrvatskoj zajedno s HSS-ovcima obići obiteljska poljoprivredna gospodarstva kako bi se upoznao s njihovom strukturom i problemima. 
 

 
{ppgallery}/stories/studeni_2014/brisel_2{/ppgallery}
 
INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.