Rasprava o oporbenoj inicijativi za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić

Rasprava o oporbenoj inicijativi za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić

Danas je u Hrvatskom saboru na dnevnom redu inicijativa oporbe za opozivom ministrice gospodarstva Martine Dalić.

Premijeru Andreju Plenkoviću, koji je obrazložio očitovanje Vlade, replicirali su Davor Vlaović i Željko Lenart.

Zastupnik Vlaović je istaknuo kako je dobro da se razgovara o ovoj temi, ali da se to čini tek nakon pritiska javnosti. “Nakon pritiska javnosti i zahtjeva opozicije otišao je izvanredni povjerenik Ramljak jer je utvrđeno da je za rad 141 savjetnika izdvojeno 500 i nešto milijuna kuna te je utvrđeno da je tvrtka gospodina Ramljaka u tome sudjelovala. Tko je donio odluku da oni dobiju tolike naknade? U to vrijeme bilo je isplaćeno preko 300 milijuna kuna, plan je bio preko 500 milijuna kuna. Je li za to morala i trebala znati potpredsjednica Vlade Dalić?”, pitao je Vlaović.

Premijer Plenković mu je odgovorio da je o tome raspravljalo privremeno vjerovničko vijeće, vidjelo koliki su troškovi i dalo podršku, a što se tiče odabira podizvođača oni su bili odluka tih savjetnika, ne odluka premijera niti odluka potpredsjednice.

Zastupnik Lenart rekao je kako je rasprava, s obzirom na to da je premijer slatkorječivo objasnio javnosti sve što se događalo o ovoj temi, neravnopravna s obzirom na to da su se stvari događale iza zatvorenih vrata, da su ljudi u čudno vrijeme ulazili u Vladu, da informacije o svemu tome nemaju čak niti HDZ-ovi zastupnici. “Vidim da ste danas i poprilično blijedi i da baš niste u elementu za raspravu, nadam se da će ovo ipak jednog dana dobro završiti”, poručio je Lenart premijeru Plenkoviću.

U ime Kluba zastupnika HSS-a govorio je Davor Vlaović. “Već dugo vidimo da se u Agrokoru zbiva nešto mutno. Povjerenik ili njegov uži tim donio je odluku kojom je ugroženo 300 malih tvrtki i obiteljskih gospodarstva, a uništeno 4 000 radnih mjesta. U nacrtu nagodbe stidljivo je malim slovima Ramljak napisao da će biti otpuštanja. Kompanije i banke gledat će svoj profit, a ne radna mjesta. Tvrtku “Đuro Đaković”, koja je puno učinila za hrvatsku u domovinskom ratu uništavate. Skinuli ste ju s popisa strateških tvrtki, proizvodnju tramvaja i eksploziva. Zašto to radite “Đuri Đakoviću”? A premijer mi jutros kaže “smiri se”, popij čašu vode iz Slavonskog Broda. Hvala vam što ste Brođane ostavili bez pitke vode jer ste posao dali tvrtki Crodux. Neki se smiju, nama nije smiješno!”, poručio je Vlaović.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.