Saborski zastupnici Lenart i Vlaović na godišnjoj skupštini Udruge OPG-a Hrvatske “Život”

Saborski zastupnici Lenart i Vlaović na godišnjoj skupštini Udruge OPG-a Hrvatske “Život”

U nedjelju je u Slavonskom Kobašu održana godišnja skupština Udruge OPG-a Hrvatske “Život” na kojoj su uz članove bili i predstavnici oporbenih stranaka, među kojima i HSS-ovi saborski zastupnici Željko Lenart i Davor Vlaović.

Na skupštini je izvješće o radu i plan rada iznio predsjednik doc.dr.sc. Vladimir Margeta koji je naglasio kako je okosnica rada Udruge aktivno sudjelovanje u predlaganju pozitivnih politika za razvoj poljoprivrede na OPG-ovima koje bi trebale biti temelj hrvatske proizvodnje hrane.

Davor Vlaović poručio je kako vladajući nastavljaju pravac zacrtan devedesetih s ciljem jačanja 200 bogatih obitelji.

“Mi u HSS se zalažemo za 200.000 snažnih OPG-ova. Zajednički smo, u suradnji s Udrugom Život, tražili produžetak dodatne tri godine moratorija na prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima, tražili smo osiguranje sredstava u Državnom proračunu za saniranje šteta od afričke svinjske kuge koja nam je na granicama, tražili smo pravedniji zakon za zaštitu domaćih proizvođača i potrošača hrane. Čini mi se da nas nisu niti slušali ili su ciljano radili suprotno od stvarnih potreba naših proizvođača. Zato ne šutimo više, budimo glasni!”, kazao je.

Željko Lenart je rekao kako je današnje stanje u poljoprivredi neodrživo. “Ostali smo bez poljoprivredno-prerađivačke industrije koju smo prodali strancima, zato nam danas o poljoprivredi odlučuju izvan Hrvatske. Takvo stanje je neodrživo i mora se mijenjati. Ako to ne učine vladajući, nećemo šutjeti i mi imamo snažan alat, doći ćemo traktorima na Markov trg. Oni se toga jako boje, a mi koji sami proizvodimo hranu nemamo se čega bojati jer nam nemaju više što uzeti”, zaključio je Lenart.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.