Sjećanje na Antuna i Stjepana Radića u Slavonskom Brodu

Sjećanje na Antuna i Stjepana Radića u Slavonskom Brodu

Brodsko-posavski HSS-ovci su u nedjelju, 11. lipnja 2017., povodom rođendana braće Radić, kod biste Stjepana Radića na Trgu žrtava rata položili vijenac i zapalili svijeće u znak sjećanja i zahvale za političku, obrazovnu, ekonomsku, nacionalnu i prosvjetiteljsku platformu kojima su zadužili hrvatski narod i ostavili ih u nasljeđe.

Njihove politike su bile živjeti u vlastitoj zemlji od vlastitog rada, a gospodarstvo temeljiti na znaju domaćeg čovjeka, uspješnog pojedinca jer Hrvatska nije toliko mnogoljudna da se ikoga smije i može odreći. Obrazovanje je temelj na kojem se gradi gospodarski, kulturni, nacionalni i svaki drugi identitet naroda.

Radićeva politika nikada nije u potpunosti zaživjela, jer su kod hrvatskih političara prevladavali osobni interesi koji su stavljani ispred narodnih i nacionalnih. HSS i danas zagovara oživotvorenje Radićeve politike. Rad i vrednovanje rada svih radnika, seljaka i obrtnika koji mora postati temelj na kojem gradimo hrvatsku ekonomiju. Svakom mladom čovjeku neovisno o mjestu življenja mora biti dostupno obrazovanje, a nakon završenog formalnog obrazovanja radno mjesto. Zdravstvena i socijalna zaštita ne smiju biti upitne, svi građani Hrvatske imaju ista prava na život dostojan čovjeka.

“To su politike koje smo uvijek zagovarali i zagovarat ćemo, čovjek je središte našeg interesa, brigom za svakog pojedinca, po uzoru na Stjepana i Antuna Radića, bez podržavanja i poticanja klijentelizma možemo vratiti vjeru hrvatskog građanina u politiku i političare jer sam tako možemo društvo pokrenuti u pozitivnom pravcu”, rekao je prilikom obilježavana obljetnice rođenja braće Radić u Slavonskom Brodu potpredsjednik HSS-a i predsjednik ŽO HSS-a Davor Vlaović.

Počast Radiću odalo je izaslanstvo ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije, GO HSS-a Slavonski Brod i izaslanici SDP-a i HSU-a Brodsko-posavske županije.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.