Stjepan Kožić predao kandidaturu za župana Zagrebačke županije

Stjepan Kožić predao kandidaturu za župana Zagrebačke županije

Zagreb, 4. svibnja 2017. godine – “Za Zagrebačku županiju danas se može reći da je županija za primjer svima, a takav status odgovorne, inovativne i transparentne uprave namjeravamo zadržati i u budućnosti”, izjavio je Stjepan Kožić (HSS), kandidat za župana Zagrebačke županije kojeg podržava koalicija četiriju stranaka u Zagrebačkoj županiji (HSS – SDP – HNS i Hrvatski laburisti – stranka rada) prilikom današnje predaje svoje kandidature s 12.108 potpisa potpore građana Županijskom izbornom povjerenstvu. Kandidati za zamjenike župana su Nadica Žužak (SDP) te Hrvoje Frankić (HSS).

Zajedno s kandidacijskom listom za župana i njegove zamjenike, predstavnici političkih stranaka koje čine koaliciju predali su i koalicijsku listu HSS-a, SDP-a, HNS-a i Hrvatskih laburista – stranke rada za Skupštinu Zagrebačke županije.

Govoreći o programu koalicije na čijem je čelu, Stjepan Kožić posebno je istaknuo projekt Regionalnog vodoopskrbnog sustava “Zagreb-istok” vrijedan 700 milijuna kuna kojim će 100.000 stanovnika istočnog dijela županije dobiti mogućnost priključka na javni vodoopskrbni sustav.

“Naš program baziran je na daljnjem gospodarskom rastu, nastavku poticanja poljoprivrede, a time i zadržavanju mladih u ruralnom prostoru, te razvoju infrastrukture. I u budućnosti planiramo zadržati status županije koja najviše od svih županija u državi izdvaja za školstvo, a naglasak će uvelike biti stavljen na korištenje novih tehnologija. Sredstvima EU osigurat ćemo gradnju infrastrukture širokopojasnog interneta čime ćemo svim stanovnicima omogućiti dostupnost brzog ili ultra brzog Interneta. Svjesni smo i naših turističkih potencijala, osobito u segmentu zdravstvenog turizma, iz tog razloga upravo su u tijeku 43 milijuna kuna vrijedni radovi na proširenju bolnice Naftalan koja je najbolja bolnica u Europi za liječenje psorijaze”, izjavio je Kožić te pozvao žitelje Zagrebačke županije da izađu na predstojeće lokalne izbore i daju podršku njemu i njegovom stručnom i odgovornom timu.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.