Vlaović: Napravite reda među prijevoznicima da cijene srednjoškolskih karata budu primjerene

Vlaović: Napravite reda među prijevoznicima da cijene srednjoškolskih karata budu primjerene

Danas je u Hrvatskom saboru na dnevnom redu bilo aktualno prijepodne, a pitanje premijeru Andreju Plenkoviću u ime HSS-a postavio je Davor Vlaović.

Vlaović je istaknuo kako nažalost preko 70% građana misli da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru. “Još uvijek građani nisu osjetili pozitivne promjene u svom kućnom budžetu, mladi, a i njihovi roditelji, i dalje odlaze iz Hrvatske, još uvijek od pompozno najavljivanog projekta Slavonija nisu vidljiva radna mjesta i podizanje kvalitete života u Slavoniji, a ovih dana i novi udar na taj kućni budžet”, rekao je Vlaović te dodao kako se ovih dana potpisuju ugovori s autobusnim prijevoznicima zbog prijevoza srednjoškolaca.

“Pozdravljamo što je za prijevoz osigurano 295 milijuna kuna, da Vlada putem ministarstva financira 75% tog prijevoza, da je Vlada u kolovozu na svojoj sjednici održanoj u Kninu donijela odluku da učenička karta ne smije biti skuplja od radničke! Znate li kakva je situacija na terenu? Upravo suprotna!”, istaknuo je Vlaović te iznio primjer Velike Kopanice. “Cijena radničke karte u općini Velika Kopanica je 528 kuna, dok je cijena učeničke karte 1100 kuna, više od 50% u odnosu na radničku kartu!”

“Mnoge općine i gradovi nemaju novaca da ovu razliku od 25% sufinanciraju obiteljima, nego će se taj trošak preliti na obitelji koje ionako nemaju prihoda. Očekujemo da tu nešto učinite i da svaki đak može ići u školu. Školska godina je već odmakla. Pozivam Vas da se stavite u poziciju čovjeka koji radi u jednoj privatnoj tvrtki za minimalnu plaću i koji nema iz čega platiti svojoj djeci prijevoz do škole. Na ovaj način mi im dajemo još više motiva da sjednu na autobus ne do škole, nego do Njemačke i dalje. Ili napravite reda među prijevoznicima da cijene tih karata stvarno budu primjerene i jednake radničkima ili učinite iskorak da financirate svih 100% iznosa prijevoza srednjoškolaca te da svaki đak može ići u školu!”, rekao je Vlaović.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.