Vlaović: Naša želja su puni stadioni u Hrvatskoj

Vlaović: Naša želja su puni stadioni u Hrvatskoj

Saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović danas je u Hrvatskom saboru zatražio stanku kako bi govorio o stanju o hrvatskom nogometu.

“U ime Kluba HSS-a želimo reći da smo protiv nasilja nad ženama, protiv svakog oblika nasilja, a pogotovo nasilja u sportu. Rekao sam, govorit ću o sportu, u nogometu, iz razloga, što ovih dana svi novinari, svi portali su se raspisali o izbornoj skupštini o Hrvatskom nogometnom savezu”, rekao je Vlaović te dodao kako ne treba politiku miješati ni u sport ni u gospodarstvo ni u druge grane civilnog života, nego stvoriti pretpostavke za kvalitetan razvoj svih grana.

“Ključno je pitanje da li Hrvatski nogometni savez radi po hrvatskim zakonima ili po zakonima kapitala u sprezi s kriminalom i bankovnim računima izvan Hrvatske i ne plaćanjem poreza u Hrvatskoj. Kad je ekipa nogometaša, uglednih građana RH, iskazala želju za promjenom u Hrvatskom nogometnom savezu i iskazala potrebu da se podrži njihova kandidatura, na brzinu je sazvana skupština i to, kako pišu portali, pod utjecajem čovjeka protiv kojeg se vodi veliki broj postupaka za neplaćanje poreza za izvlačenje novca iz sporta i tako dalje. Nakon njegovog motivirajućeg govora, kako pišu novinari, sazvana je skupština i navodno postoji već 14 županijskih nogometnih saveza, koji podržavaju ovu ekipu koja vodi hrvatski nogomet. A zašto onda uopće skupština, ako su već izbori gotovi, ako je već poznato da će aktualno vodstvo ostati”, kazao je Vlaović te upitao što misle o tome građani i navijači.

“Što bi mi trebali učiniti, da dođe do toga da su puni stadioni, da svi navijamo “Hrvatska, Hrvatska”. Čestitamo u ime HSS-a i u svoje ime na plasmanu Hrvatske na Svjetsko prvenstvo i ne želimo nikakvim političkim utjecajem to omalovažiti. Ali, činjenica je da je uspjeh došao nakon što se promijenio izbornik, nakon što se promijenio tim i nakon što je vraćeno povjerenje i igrača i navijača u reprezentaciji. Ja dolazim iz jedne županije, čiji je Županijski nogometni savez, nažalost prije par mjeseci bio na svim naslovnicama, ne zbog sportskog uspjeha, ne zbog jednog novog Olića ili Rakitića, nego zbog toga što je protiv 20 nogometnih sudaca i djelatnika na sudu u Osijeku pokrenut istražni postupak, što su namještali utakmice.”

“I ti isti čelnici, tog saveza sjede u tom izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza i bit će delegati. Nadam se da nije i slična situacija u drugim županijskim nogometnim savezima. Želja mi je da stvarno se vrati povjerenje u sport, da damo šansu tim mladima da se bave nogometom, zbog svih onih entuzijasta koji nose te male seoske klubove. Da, i ja sam aktivno igrao nogomet. I bio čelnik jednog malog seoskog kluba i vozio djecu na nogometne utakmice, ali nažalost, ovakvi primjeri odvraćaju mlade od sporta, odvraćaju te entuzijaste od odvajanja svog slobodnog vremena i novca. I preko 62% navijača želi promjene u Hrvatskom nogometnom savezu. I slažem se i ne treba ni HDZ biti uz Šukera, jer ja bi rado vidio tamo kolegu Marijana ili nekog drugog tko bi objektivnije, kvalitetnije vodio Hrvatski nogomet. Tada ne bi bilo bitno koliko imam novca na računima u Švicarskoj ili nekim drugim zemljama, nego koliko je novca u Davoru u Rešetarima, u Slavonskom Brodu, u Bošnjacima ili Pleternici i ima li šanse da se tamo mladi bave nogometom i sportom. Kad budemo imali takav savez, kad budemo imali takve ljude, onda će biti ponovno i puni stadioni i ponovno ćemo svi zajedno navijati “Hrvatska, Hrvatska”. Želim Hrvatskoj uspjeh na svjetskom prvenstvu”, zaključio je svoje izlaganje zastupnik Vlaović.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.