HSS Brodsko – posavske županije: Vučić nije poželjna osoba u Hrvatskoj!

HSS Brodsko – posavske županije: Vučić nije poželjna osoba u Hrvatskoj!

U obrani Hrvatske tijekom Domovinskog rata je sudjelovalo 12.3 % Brođana, a Slavonski Brod nitko ne percipira kao razoreni grad.
Slavonski Brod je u Domovinskom ratu razoren fizički granatiranjem, razoren gospodarski uništenjem 15 tisuća radnih mjesta, razoren psihološki zanemarivanjem čovjeka, a vrlo sličnu povijest ima i Nova Gradiška – izrečeno je jučer, 11. rujna 2018. na Izbornoj skupštini „Hrvatskog sokola“, asocijacije branitelja HSS-a Brodsko-posavske županije održanoj u Starom Slatiniku.

Zadatak asocijacija branitelja u HSS-u je promicanje istine o Domovinskom ratu. U obrani Hrvatske nije se pitalo za stranačke iskaznice i nacionalnu pripadnost, Hrvatsku su branili i obranili oni koji su željeli i bili spremni žrtvovati život za bolje sutra svoje djece i unučadi na prostorima koji su uvijek bili hrvatski.

“HSS je ekstremno desno kada su u pitanju nacionalni identitet i opstojnost Republike Hrvatske, ne dopuštamo nikomu revidiranje povijesti, prekrajanje granica ili insinuacije o etničkom čišćenju koje u Hrvatskoj hrvatska vojska nikada nije počinila. HSS je jednako tako ekstremno lijevo kada se radi o zaštiti čovjeka sa svim njegovim ekonomskim i socijalnim potrebama, kada je u pitanju organizacija socijalnog gospodarstva koje uvažava čovjeka”, riječi su potpredsjednika HSS-a i predsjednika HSS-a Brodsko-posavske županije Davora Vlaovića koji je i sam član asocijacije branitelja.

Posebno zanimljivo izlaganje na Skupštini imao je Dražen Tiljak koji je rekao: “Deset puta izgovorena laž i lansirana u međunarodni medijski prostor postaje prihvaćena kao istina. Aleksandar Vučić lažima guši medijski prostor i tako formira međunarodno mišljenje koje će jednoga dana biti promijenjeno do te mjere da su Hrvati bili agresori, a ne branitelji. Takvo manipuliranje ne smijemo dopustiti. Vučić treba postati persona non grata, to naša diplomacija međunarodnoj javnosti mora jasno dati do znanja.”

HSS je proveo anketu na društvenoj mreži Facebook na temu treba li ili ne Vučiću dopustiti ulazak u Hrvatsku. U anketi je sudjelovalo gotovo 1.000 osoba, a rezultati su očekivani. 80 % ispitanih zabranilo bi njegov ulazak u Hrvatsku.

Na Izbornoj skupštini izabrano je novo vodstvo asocijacije branitelja HSS-a Brodsko-posavske županije “Hrvatski sokol” – pukovnik Zlatko Bunjevac za predsjednika, potpredsjednici su Đuro Špehar i Petar Lovinčić, tajnik je Dražen Tiljak, a blagajnik Jozo Bungić.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.