U Zadru održana III. Akademija žena HSS-a

U Zadru održana III. Akademija žena HSS-a

Od 20. do 23. srpnja 2017. godine u Omladinskom hostelu Zadar održana je III. Akademija žena HSS-a koju je, uz suradnju s Hanns Seidel Stiftung i Udrugom Neda Prpić Gamiršek, organizirala Organizacija žena HSS-a “Hrvatsko srce”.

Akademiji je prisustvovalo 30-ak žena, a tema akademije je bila “Osnaživanje žena za rad u politici”.

U petak na otvorenju Akademije polaznice je pozdravio predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Otvorenju su također prisustvovali predsjednik ŽO HSS-a Zadarske županije Zoran Morović, predsjednik GO HSS-a Grada Zadra Marijan Maroja, zamjenica ravnateljice projekta za Hrvatsku iz Zaklade “Hanns Seidel Stiftung” Ivana Đimoti, predsjednica OŽ “Hrvatsko srce” Zadar Svjetlana Laszowski te predstavnica Udruge “Neda Prpić Gamiršek” Vidica Praunsperger.

Prvog dana akademije predavanje je održala gđa. Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade RH, koja je polaznicama govorila na temu “Iskustvo žene u visokoj politici”. Prof. dr. Smiljana Leinert Novosel također je održala predavanje te polaznicama govorila o političkoj komunikaciji. U subotu je o HSS-u kroz 113 godina djelovanja govorio dr. sc. Hrvoje Petrić, potpredsjednik HSS-a, a Ivana Pukšec je upoznala polaznice s mogućnostima žena u poduzetništvu kroz programe Europske unije. Bojan Marjanović iz Hrvatskog debatnog društva održao je radionicu na kojoj se govorilo o političkim, ideološkim, društvenim i stranačkim vrijednostima. Nedjeljno predavanje je bilo o utjecaju Zakona o ravnopravnosti spolova na afirmaciju žena u hrvatskoj politici, a održala ga je gđa. Ana-Marija Petin, saborska zastupnica, gradonačelnica Orahovice i potpredsjednica HSS-a.

Predsjednica Organizacije žena HSS-a Marija Ledinski Anić zahvalila je polaznicama na sudjelovanju te izrazila zadovoljstvo što se na ovaj način okupljaju i afirmiraju žene u svom političkom djelovanju.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.