Zoran Bahtijarević kandidat HSS-a na listi za EU parlament

Zoran Bahtijarević kandidat HSS-a na listi za EU parlament

Jedan od najcjenjenijih dječjih kirurga i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević, dr. med., bit će kandidat HSS-a na listi Amsterdamske kolacije za EU parlament.
Bahtijarević je tu odluku donio nakon višemjesečmnoh razgovora s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom.
Danas, 10. siječnja Bahtijerević je gostovao u emisiji Nedjeljom u 2 gdje je obrazložio svoje razloge u politiku.

Upitan čime ga je to Krešo Beljak nagovorio da u ime HSS-a bude kandidat Amsterdamske koalicije na predstojećim europskim izborima, Bahtijarević je rekao da ga je osvojilo to što niti u jednom trenutku nisu inzistirali da postane član stranke.

Na sugestiju voditelja kako se u Europskom parlamentu uglavnom raspravlja o temama poput veličine krastavca, te da hrvatski građani od njega nisu osjetili neku korist, za razliku od europskih zastupnika koji imaju velike plaće, Bahtijarević je rekao da su i troškovi eurozastupnika veliki, i uglavnom odlaze na istraživanja.

‘Europu doživljavam kao svoju domovinu, i borit ću se za dostupnost liječničke skrbi svoj djeci Europe’, rekao je ugledni kirurg, koji je izrazio nadu da će se njegova politička grupacija u EP skrasiti u okrilju zastupničkog kluba Zelenih.

Bahtijarević je opširno govorio o stanju u hrvatskom zdravstvu, posebno pedijatriji. Protivi se dječjoj bolnici u Blatu jer nije projektirana na način da bude prilagođena djeci. Kao suprotne primjere naveo je bolnicu u Sydneyju koja gleda na zoološki vrt, te onu u Washingtonu čiji prozori su građeni u visini djece. ‘Klaićeva je bila čudo tehnike, ali 1908. kad je građena je kao privatni sanatorij’, rekao je.

Dosta se oštro obrušio na pojedine kolege liječnike koji svoj posao ne rade pošteno. ‘Tvrdim da u sustavu postoji dio liječnika koji ne zaslužuju svoju plaću. Ja to mogu i dokazati. Veliki broj ih pošteno radi, rade i više nego to treba. Ja sam jednom javno rekao da bih volio znati što rade neki moje kolege kada ne rade’, rekao je Bahtijarević.

Upitan za komentar nastojanja hrvatskih suverenističkih stranaka da uspore put susjeda iz regije, posebno Srbije, u Europsku uniju, Bahtijarević je naglasio kako je Hrvatskoj u nacionalnom interesu da Srbija, BiH, Crna Gora i Makedonija uđu u EU, jer ćemo inače dobiti ekspozituru moćnog ruskog carstva.

Komentirajući pitanje migrantskog vala, Bahtijarević je rekao: ‘Velika nevolja nagoni ljude da napuste svoj dom i za takve ljude bih svakako našao mjesta’. Protivi se žici na granici, te kao jedno od rješenja vidi pomicanje granice dalje. ‘Zato nam je u interesu da Srbija i ostale susjedne zemlje uđu u Europsku uniju’, zaključio je.

Za kraj, Bahtijarević je govorio i o nogometu, podsjetivši na par detalja iz bogate karijere liječnika nogometne reprezentacije, poput nedavnog iskustva iz Rusije kad je Ivanu Rakitiću na dan utakmice s Engleskom skidao temperaturu 39.5. U tom kontekstu, voditelj Stanković upitao ga je što misli o pojavi Marka Perkovića Thompsona na dočeku reprezentacije kojemu je nazočilo pola milijuna ljudi. ‘Doista jedna od stvari koja nam se nije trebala dogoditi’, zaključio je Bahtijarević.

izvor: Tportal.hr

Video pogledajte OVDJE.

INFORMACIJEKONTAKTKARTA

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Ulica kralja Zvonimira 17
HR-10000 ZAGREB
e-mail: hss@hss.hr

PODACI

OIB: 56890881647
IBAN: HR4824020061100749247
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

TAJNIŠTVO

t: +385 1 45 53 627
t: +385 1 45 53 624
f: +385 1 45 53 631

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.